zaterdag 16 oktober 2010

Nederlander op St. Maarten vermoord

Op St. Maarten  is kort na 3 uur ‘s morgens lokale tijd (op zaterdag 16 oktober) de Nederlander Wouter-Jan Romeijn (41) met zeer zwaar letsel aangetroffen op de weg naar het Franse deel van het eiland bij Maho Reef. Romeijn overleed kort daarop aan zijn verwondingen.

Wouter-Jan Romeijn is mogelijk uit een met hoge snelheid rijdende auto gegooid. Uit het politieonderzoek is gebleken dat Romeijn, die werkzaam was als Tentmaster bij het Cirque du Soleil, twee dagen eerder vanuit de VS arriveerde op het eiland. Hij reisde daar met het circus. "Hij heeft een broer op het eiland, aan wie hij een bezoek bracht", zegt hoofdofficier Mos.

Volgens de opsporingslijst van Brazilië zou hij in dat land worden gezocht, aldus een vermelding in het staatsblad. Romeijn was in Rio de Janeiro begin dit jaar om een tent op te zetten.

France Grandin Update 21 oktober 2010: De politie heeft opnieuw een lichaam op de openbare weg gevonden bij de Border Bar op Oyster Pond Road (foto). Dit lichaam had eveneens zwaar letsel, waaronder snijwonden. De politie identificeerde deze man als de Haïtiaan, Francedouard Grandin (55).

Het rechercheteam kan nog niet zeggen of er een verband is tussen de vondst van beide mannen.

Kaart van het eiland, Oyster pond ligt in het oosten, bij de Franse grens. Maho Reef is aan de westkant van het eiland, bij het Koningin Juliana vliegveld.

Update 27 oktober 2010: De dood van Romeijn wordt nu officieel behandeld als moord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook