maandag 13 februari 2012

Nieuw onderzoek naar moord uit 1994

De politie in Zwolle heropent het onderzoek naar de moord op kolenboer Harry Zunnebeld (75)uit 1994. Zunnebeld werd op 14 december 1994 dood in zijn woning aan het Van Nahuysplein in Zwolle gevonden door zijn werkster. Hij was vastgebonden en talloze malen geschopt en geslagen. 

Nu heeft de politie met nieuwe technieken en inzichten nog eens gekeken naar het dossier. Er zijn wat nieuwe aanknopingspunten gevonden, die morgenavond aan de orde komen in een uitzending van het tv-programma Opsporing Verzocht. 

Er zijn nooit verdachten aangehouden voor de gewelddadige dood van Zunnebeld. De Gay Krant heeft vorige zomer aandacht besteed aan de zaak. Zunnebeld was homoseksueel en volgens de Gay Krant is er mogelijk verband tussen de moord in Zwolle en twee andere moorden in Deventer in de jaren '90. In alle gevallen werden homoseksuele mannen met veel geweld gedood. Het ging daarbij om de moord op Hugo Bootsma en de moord gevluchte Hebib in 1999 die vanuit Bosnisch Servie naar Deventer kwam. De moord op Bootsma is eind vorig jaar al in Opsporing verzocht geweest.

Mede naar aanleiding van het artikel in de Gay Krant heeft de politie een zogenoemd coldcaseteam op de zaak gezet. Dat zoekt nu opnieuw onder andere in kringen van homoseksuelen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook