vrijdag 16 september 2011

Dode man in Groningen

In de rosse buurt van Groningen is Nico Leeuwe (65) vanmorgen dood gevonden. Leeuwe lag vastgebonden in zijn appartement aan het Gedempte Zuiderdiep.

Leeuwe een bekende verschijning in de hoerenbuurt. Hij deed boodschappen voor de prostituees.
Het is nog niet duidelijk hoe Leeuwen om het leven is gekomen. De politie werd gebeld door iemand die het slachtoffer zag liggen. In de rosse buurt is geschokt en met verbazing gereageerd op de dood van de man.

Update 15 november 2011: een man (25) uit Groningen wordt als verdachte gearresteerd

Update 21 mei 2012: De politie heeft in Groningen een Colombiaanse vrouw (30) uit die stad aangehouden in het onderzoek naar de dood van de Nico Leeuwe.

In april werd in dezelfde zaak al een man (31) in Spanje aangehouden. De twee verdachten hebben de Colombiaanse nationaliteit. De politie weet nog niet wanneer de verdachte uit Spanje naar Nederland wordt overgebracht. Over de rol die de twee gespeeld hebben bij de dood van het slachtoffer, wilde de politie nog niets zeggen. Ze sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen

Update 4 juni 2012: De Colombiaan heeft bekend Leeuwe bij zijn woning aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen te hebben opgewacht. Hij is een bekende van de eerder gearresteerde prostituee. Zij is inmiddels echter weer vrijgelaten.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook