donderdag 2 december 2010

Verdachte babymoorden Geleen weer in hechtenis

Anita C. (41) uit Geleen die eerder was opgepakt op verdenking van moord op drie pasgeboren baby's, is vandaag weer in hechtenis genomen. Dat gebeurde nadat het gerechtshof in Den Bosch het Openbaar Ministerie in het gelijk had gesteld in een hoger beroep tegen de vrijlating van de vrouw op 11 november, door de  raadkamer van de rechtbank in Maastricht.

Volgens advocaat René Corten van de Geleense vrouw gebeurde dat omdat er onvoldoende redenen waren om de vrouw nog langer te verdenken van moord. Het OM betwistte dit en ging in hoger beroep.

De politie vond begin september de lijkjes van de drie pasgeborenen in de tuin en een schuurtje bij de woning van de verdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 12 en 3 jaar voor dood Ismael Gumbs

Maikel Sno
Maikel Sno (37) (foto) is veroordeeld tot twaalf jaar onvoorwaardelijke celstraf voor de moord op Ismael Gumbs (19) op 21 september 2009.

Zijn medeverdachte, Jerrol S., kreeg drie jaar onvoorwaardelijke celstraf. Tegen Sno had het Openbaar Ministerie twee weken geleden 16 jaar geëist. Tegen Jerrol S. was 14 jaar geëist.

Maikel Sno heeft bekend dat hij Gumbs op een speelplaats tussen de flats Kleiburg en Kruitberg doodschoot, maar volgens hem handelde hij uit noodweer. Sno was na de dodelijke schietpartij maandenlang voortvluchtig, maar meldde zich uiteindelijk in februari zelf bij de politie.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 12 jaar voor overval Almere (hoger beroep)

Het Openbaar Ministerie (OM) Leeuwarden heeft vandaag in hoger beroep 12 jaar gevangenisstraf geëist tegen een man en een vrouw, die ervan worden verdacht in de periode van 19 tot en met 24 september 2008 te Almere een bejaarde vrouw in haar woning te hebben overvallen. Vervolgens hebben zij de vrouw  vastgebonden en achtergelaten in de hal van haar woning. Ruim 4 dagen daarna is de vrouw, ernstig gewond, gevonden.

De rechtbank Zwolle-Lelystad veroordeelde de beide verdachten eerder tot 8 jaar gevangenisstraf voor gekwalificeerde poging doodslag. Het door de verdachten ingestelde hoger beroep richt zich tegen de bewezenverklaring en de hoogte van de straf.

Het OM is van oordeel dat door de gruwelijke wijze waarop verdachten de vrouw hebben overvallen, mishandeld en vastgebonden een hogere gevangenisstraf op zijn plaats is dan door de rechtbank is opgelegd.

Uitspraak (naar verwachting) op 15 december as

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook