dinsdag 22 september 2009

Rapper Ishmael Gumbs neergeschoten in de Bijlmer

ishmael gumbs Ishmael Gumbs (19) (alias “Young Millionaire”) (foto) werd vandaag voor de ogen van spelende kinderen neergeschoten in de Bijlmermeer op een speelveldje tussen de flats Kruitberg en Kleiburg. De dader en hij zouden elkaar eerder op de dag ook al hebben ontmoet, en ruzie hebben gekregen over een vrouw. Hij overleed later rond middernacht in een ziekenhuis aan zijn verwondingen. De schutter is nog voortvluchtig.

Gumbs was van oorsprong afkomstig van St. Maarten maar kon na een verblijf in Nederland daar niet meer aarden en kwam terug naar Amsterdam.

De schietpartijen lijken zich in de Bijlmer in korte tijd aaneen te rijgen, met als triest dieptepunt de dood van een 15-jarige jongen die door een kogel werd getroffen. Opmerkelijk is dat de politiegegevens juist aantonen dat het veiliger wordt in de Bijlmer. Ook burgemeester Job Cohen vindt dat het in Amsterdam-Zuidoost de goede kant opgaat, al tekent hij daarbij wel aan dat iedere dode er natuurlijk eentje te veel is.


De vermoedelijke dader, Surinamer Michael Sno, is nog voortvluchtig. Update 17 februari 2010: I.t.t. sommige berichten zat Sno niet in Suriname maar was ondergedoken in Amsterdam. Na een interview met de Telegraaf, gaf hij zich aan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook