dinsdag 27 april 2010

Verstoorder kerkmis Reusel vrijuit na fout

De plaats delict: de R.K. Kerk te Reusel
De homoseksueel (31) uit Gemert die in februari werd opgepakt omdat hij een kerkdienst in Reusel (foto) verstoorde, gaat vrijuit door een fout van justitie. Het Openbaar Ministerie heeft de man vorige week 'per abuis' een brief gestuurd dat hij niet wordt vervolgd wegens onvoldoende wettelijk bewijs. Volgens een woordvoerster van het parket in Den Bosch is het tegendeel echter het geval: “De man was op heterdaad betrapt”.

Omdat de man de brief heeft ontvangen, is de zaak tegen hem definitief van de baan. Justitie zegt dat een dergelijke fout niet eerder is voorgekomen. Het parket vermoedt dat de oorzaak ligt in het eigen computersysteem.

De man verstoorde destijds de mis uit protest tegen het feit dat pastoor Luc Buyens had geweigerd om Gijs Vermeulen, de stadsprins van Reusel, ter communie te laten gaan omdat Vermeulen homoseksueel was (en is).

Ach de zoveelste stommiteit van justitie, hoewel ik het hier de man wel gun.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Arrestaties voor moord in Duiven

Drie mannen van 18 tot 20 jaar zijn gearresteerd in verband met de gewelddadige dood van een vrouw (89) (foto) uit Duiven (Gld).

De vrouw werd op 19 september vorig jaar ernstig gewond aangetroffen in haar huis aan de Parallelweg in Duiven. Op 1 maart dit jaar overleed zij na een maandenlang coma.

Meerdere getuigen noemden de drie aangehouden mannen. Het gaat om twee inwoners van Zevenaar en een inwoner van Wijchen. De laatste onttrok zich maandag urenlang aan zijn arrestatie. De politie zette onder meer een helikopter in om naar hem te zoeken. Uiteindelijk werd hij maandagavond aangehouden in Babberich. De politie verrichte maandag ook huiszoekingen op diverse adressen.

Eind maart werd al een Arnhemmer (29) opgepakt. Hij is weer op vrije voeten maar nog wel verdachte, stelt de politie (maar als hij serieus verdachte was, hadden ze hem wel vastgehouden).

Update 22-november 2011: Uiteindelijk wordt een man (20) uit Westvoort veroordeeld tot 9 jaar cel.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook