dinsdag 13 maart 2012

Uitspraak: Definitieve vrijspraak in zaak Tamara Wolvers

De Hoge Raad heeft de eerdere vrijspraak van Jaco G. door het Hof bevestigd. G. werd er van gedacht zijn aangetrouwde nichtje Tamara Wolfers in 2006 in Alphen a/d Rijn te hebben omgebracht, maar werd door de rechtbank en het Hof vrijgesproken. Met de bevestiging door de Hoge Raad is de vrijspraak definitief.

De Advocaat Generaal die de Hoge Raad adviseert had wél heropening van de zaak geadviseerd, maar die conclusie werd door de Hoge Raad niet overgenomen. De Hoge Raad vindt dat het Hof de bewijzen zorgvuldig heeft gewogen en de vrijspraak voldoende heeft gemotiveerd.

Zie ook:

De dood van Tamara Wolvers.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: vingertik voor doodslag met hamer

Bianca H.(38) is veroordeeld tot 6 jaar en tbs voor het ombrengen van van haar vriend (43). Zij bracht hem op 28 oktober 2010  om het leven door hem zeker 12 keer met een hamer op zijn hoofd te slaan. De twee hadden een knipperlichtrelatie waarin ruzies onder invloed van alcohol en drugs regelmatig uit de hand liepen.

Twee weken geleden had het Openbaar Ministerie (OM) 9 jaar celstraf plus tbs geëist wegens moord.

De rechters achten echter niet bewezen dat de vrouw met voorbedachten rade heeft gehandeld. Daarom kan volgens hen niet van moord worden gesproken. De rechters volgen het oordeel van deskundigen dat de vrouw verminderd toerekeningsvatbaar is en het gevaar van herhaling reëel is. Daarom vinden ze dat de vrouw in een gesloten inrichting een behandeling moet ondergaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook