zaterdag 24 januari 2015

Veel geschreeuw, weinig wol.

In de telegraaf vandaag een artikel over 50 pedofiele hoerenlopers waarbij de politie binnenkort op de stoep zal staan omdat er  bij een inval in een bordeel een meisje van 16 is gevonden die door haar loverboy als prostituee werd ingezet.In de  prullenmand vond de politie 50 gevulde condooms  waaruit zij DNA gaat afleiden.. om dan bij al die 50 mannen op de stoep  te staan en te arresteren.

Een krachtdadige OvJ zegt er geen moeite mee te hebben om hun leven te  ontwrichten omdat het nu eenmaal viezerikken zijn: "De mannen hangt een gevangenisstraf van maximaal twaalf jaar boven het hoofd".

Me dunkt dat de OvJ hier nogal voorbarig reageert.Ze zullen toch eerst al die mannen moeten vinden. als ze niet in de database staan, of in de telefoon van de pooier, zal het lastig worden.Sex met een 16 jarige is in Nederland legaal:

Art 245 WvSr
"Hij die met iemand, die de leeftijd van twaalf jaren maar nog niet die van zestien jaren heeft bereikt, buiten echt, ontuchtige handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie."


Weliswaar is prostitutie pas toegestaan vanaf 18 jaar, maar deze mannen kunnen dus hoogstens vervolgd worden voor overtreding van de prostitutiewet:

Artikel 248bWvSr
"Hij die ontucht pleegt met iemand die zich beschikbaar stelt tot het verrichten van seksuele handelingen met een derde tegen betaling en die de leeftijd van zestien jaren maar nog niet de leeftijd van achttien jaren heeft bereikt, wordt gestraft met een gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie."

Justitie zou er beter aan doen de loverboys eens keihard aan te pakken, er wordt daar bijna nooit iemand voor veroordeeld
.

Even teruggaande naar de '50 mannen'. Als de politie  die al weet te vinden, zullen zij toch  kwade opzet moeten aantonen. Ik weet niet hoe het meisje er uit ziet, maar als de mannen  niet 'redelijker wijs konden vermoeden' dat zij de leeftijd van 18 nog niet had bereikt, valt hen strafrechterlijk niets te verwijten.
Daarbij kunnen zij altijd volhouden wel met een prostitue, maar met een andere, sex gehad te hebben. En als  de pooier en de mannen volhouden dat er niets is betaald, is er ook niets aan de hand.

Grote woorden van justitie, maar het zal als een nachtkaars uitgaan.
 
Update 27 januari 2015: justitie deelt mee dat er inmiddels 80 condooms gevonden zouden zijn.

Update 28 januari 2015: In het programma an Eva Jinek wordt op de zaak ingegaan door de advocaat van de verdachte en een vertegenwoordiger van justitie. Daar blijkt de zaak even anders te liggen. Justitie heeft maar 12 condooms gevonden en het meisje zou met onderbrekingen ca 10 dagen actief zijn geweest.

Hoewel de verdachte al 3 maanden in voorarrest zit is justitie nu pas met de zaak naar buiten gekomen en  heeft mannen  die redelijkerwijs  vermoeden dat ze misschien wel in dat hotel sex hebben gehad met de minderjarige prostitueezich te melden om zo te voorkomen dat ze thuis of op het werk ‘opgehaald’ zouden worden. Tot nog toe zouden zich 3 mensen gemeld hebben.
Een en ander doet toch vermoeden dat justitie niet zo sterk staat in het opsporen van de mannen en midels bluf  tracht  de mannen te bewegen zich te melden.
In grote woorden kondigde de vertegenwoordiger van justitie aan dat er ook gekeken zou worden naar vervolging van het hotel

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in Plasmolen

De politie onderzoekt het overlijden van een vrouw aan de Witteweg in Plasmolen in Noord-Limburg. Zij werd gisteravond gevonden in haar woning.
Vandaag meldde de politie dat er sprake was van verdachte omstandigheden en dat ze een misdrijf niet uitsluit. De vriend van de vrouw is aangehouden. In het huis doet de politie forensisch onderzoek.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook