zaterdag 10 juli 2010

Negenjarige dood in Delft | moeder aangehouden

Aan het einde van de middag kreeg de politie een melding dat in een woning aan de Krakeelpolderweg 28 in Delft een jongen gevallen zou zijn.

Bij aankomst was Yessin (9) al overleden. Behalve hem was alleen zijn moeder Donna (47) in de woning. De moeder is door de politie aangehoudem op verdenking van betrokkenheid bij de dood van haar zoon.

Update 12 juli 2010
Yessin mocht die dag slechts enkele uren bij zijn moeder op bezoek zijn. Juist tijdens die speciale bezoekregeling, die zonder toezicht van Jeugdzorg was, vond het drama plaats.

De jongen werd dood gevonden in het huis na een melding dat er een jongetje gevallen zou zijn. Vandaag bleek uit sectie dat Yessin door een misdrijf om het leven is gebracht. Moeder Donna zit nog vast op verdenking van moord.

Donna mocht sinds 2006 niet meer voor haar enige zoontje zorgen, nadat hij door een beslissing van de rechter uit huis was geplaatst en onder toezicht kwam van Bureau Jeugdzorg.

Volgens enkele omwonenden van de flat op de eerste verdieping, waar het drama plaatsvond, was het jongetje bij zijn moeder weggehaald, nadat er meldingen van ernstige kindermishandeling waren gedaan. Bureau Jeugdzorg, verantwoordelijk voor de zorg over het jongetje, wil hier niets over kwijt. Wel stelt directeur Hans Beelen van Bureau Jeugdzorg Haaglanden dat het kind sinds 2006 in een speciale opvang woont. De jongen was afgelopen zaterdag enkele uren bij zijn moeder op bezoek in het kader van een afgesproken regeling. "We streven er altijd naar om het contact tussen kind en ouder te herstellen. In dit geval waren we bezig met een geleidelijk proces, wat uiteindelijk moest zorgen voor een volledige terugkeer van de jongen bij zijn moeder", legt Beelen uit.

Volgens omwonenden waren moeder en zoon dol op elkaar en vertelde moeder steeds dat hij terug zou komen. "Maar dan bleek het weer niet zo en was ze heel verdrietig", vertellen buren. "Ze liet ons weten dat hij door een wraakactie van haar ex was weggehaald. We hebben hier zelfs nog handtekeningen ingezameld om Yessin terug te krijgen bij zijn moeder."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook