vrijdag 15 februari 2013

Vrouw verdwenen viceconsul krijgt gevangenisstraf

Abby Beard Hogan (50) -de vrouw van de al jaren  op Curaçao vermiste Amerikaanse viceconsul James Hogan- op  moet 1 jaar en 1 dag een Amerikaanse cel in. Daarna komt ze 2 jaar onder toezicht te staan. Ze is veroordeeld voor het tegenwerken van de speurtocht naar haar man. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Justitie vandaag bekendgemaakt.

Hogan verliet op 24 september 2009 te voet zijn woning op Curaçao. Toen hij een dag later niet op zijn werk kwam, begonnen agenten uit de Nederlandse Antillen, Nederland en de VS een grote zoektocht. Ze vonden zijn met bloed besmeurde kleren op een strand. Ook troffen ze een flink keukenmes met bloedsporen aan. Het bloed bleek van Hogan te zijn. In het water werd later zijn mobiele telefoon gevonden. Van Hogan zelf ontbreekt ruim 3 jaar later nog steeds elk spoor.

Abby Beard Hogan heeft haar verklaringen over de verdwijning keer op keer aangepast, bleek tijdens het proces. Eerst zei ze dat zij en haar man een ruzie hadden gehad, daarna werd dat een klein meningsverschil over een nieuwe baan voor James. Bij een volgend gesprek met agenten verklaarde ze dat hij juist goedgehumeurd het huis had verlaten.

Enkele uren na zijn vertrek spraken de viceconsul en zijn vrouw ongeveer 3 minuten telefonisch met elkaar, maar Abby zei tegen agenten dat ze toen half sliep en zich daarom niets kon herinneren. Na gesprekken met agenten wiste ze in totaal ruim 300 e-mails van haar mailadres. Verder verzweeg ze tegen de politie dat ze een buitenechtelijke relatie had.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook