woensdag 10 oktober 2007

PvdA raadslid vast voor mishandeling vrouw


Raadslid Murat Yasar (33) is door de PvdA in Kampen verzocht zijn functies tijdelijk neer te leggen. Reden is dat hij zondag is gearresteerd op verdenking van mishandeling van zijn vrouw Nuriye.

"We hebben met verbijstering kennis genomen van het feit dat een fractielid van de PvdA Kampen is gearresteerd op verdenking van ernstige strafbare feiten", schrijft afdelingsvoorzitter Jan Zwanepol in een persbericht. "Wij hebben hem geadviseerd om in afwachting van dit onderzoek zijn raadswerkzaamheden op te schorten. Omdat het om een raadslid gaat, willen we dit niet geheimhouden."

Murat Yasar is zondag in zijn woning aangehouden. Zijn vrouw is in het ziekenhuis opgenomen. Murat is meegenomen naar het bureau en heeft een proces-verbaal gekregen. Voor beiden wordt een hulpverleningstraject in gang gezet.

Onlangs werden ook PvdA-gemeenteraadslid Ronald Buld uit Nijverdal en CDA-fractievoorzitter Kuipers uit Rijssen gearresteerd wegens huiselijk geweld.


Update 22 april 2007 Murat Yasar heeft zijn ontslag ingediend als raadslid van de gemeente Kampen. Yasar werd in februari door de politierechter veroordeeld voor mishandeling van zijn inmiddels ex-echtgenote.
Het landelijk hoofdbestuur startte daarop een procedure van terugroeping. Yasar wachtte de afloop daarvan echter niet af.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook