vrijdag 10 april 2015

Juwelier 'Deurne' krijgt 100 uur taakstraf

Juwelier Willy S. uit Deurne is vandaag veroordeeld tot 100 uur werkstraf en voorwaardelijke gevangenisstraf wegens verboden wapenbezit. Tegen S. was twee weken geleden zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf en tweehonderd uur werkstraf geëist.

Met het vuurwapen werden 28 maart 2014 twee overvallers in zijn zaak, Goldies in Deurne, doodgeschoten. De vrouw van de juwelier, Marina, opende het vuur toen zij en haar man werden aangevallen. Daarvoor wordt ze niet vervolgd door het Openbaar Ministerie, omdat ze zichzelf en haar man mocht verdedigen. Ze dacht dat hij werd vermoord.

Het OM houdt in de eis tegen S. rekening met het feit dat de juwelier voor zijn leven moest vechten, maar het vindt dat wapenbezit tot escalatie leidt, zoals op 28 maart 2014 is gebleken (althans in de ogen van het OM). Rechercheurs vonden in de winkel ook een busje pepperspray en een stroomstootwapen. Ook deze wapens zijn verboden. Zij werden aangeschaft na een eerdere gewapende overval in 2010.

De raadsman van S., Jan-Hein Kuijpers, vroeg om een gerechtelijk pardon, wat neerkomt op schuldigverklaring zonder straf.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook