vrijdag 8 juni 2007

Joost Vastenhouw deels gefrituurd door moordenaar

De Chinese Long Long G. (30) die vandaag voor de rechtbank staat voor de moord op Alphenaar Joost Vastenhouw, blijkt delen van zijn slachtoffer te hebben gefrituurd. De ex-vriend van de vader van 22-jarige Vastenhouw wilde op die manier 'de geest van Joost' doen verdwijnen. Long Long G. is een Falun-Gong aanhanger.

Dat bleek vanmorgen bij de behandeling van de moordzaak. Aan het begin van de zitting waarschuwde de rechter de aanwezigen voor de gruwelijke details zouden worden besproken.

De verdachte zou met een bijl op het hoofd van Vastenhouw hebben ingeslagen en daarna het lijk naar de badkamer hebben gesleept. Daar heeft hij het vlees van de botten gehaald. Hij had van tevoren al twintig liter slaolie gekocht om delen van het lichaam te frituren. Hij heeft de gefrituurde lichaamsdelen overigens niet opgegeten.

Update 22-7-2007

De rechtbank in Den Haag heeft de 30-jarige L.L.G. veroordeeld tot TBS met dwangverpleging. De straf was conform de eis van het Openbaar Ministerie.
De veroordeelde doodde vorig jaar de Alphenaar Joost vastenhouw op lugubere wijze. Hij hakte het slachtoffer in vele stukken en bakte hem in een wok en een frituurpan. Volgens de rechter heeft deze extreme manier van werken extra schade toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer.
De moord zou zijn gepleegd om spirituele redenen. De dader verklaarde dat hij een schuld te vereffenen had uit het vorige leven van het slachtoffer. De geesten van de twee zouden op een 'hogere dimensie met elkaar strijden'.
Na onderzoek in het Pieter Baan Centrum, was de conclusie dat de man 'schizofreen en chronisch paranoïde' was.
L.L.G. emigreerde in 2003 vanuit China naar Nederland, waar hij een verhouding kreeg met de vader van Vastenhouw. De man leed de afgelopen jaren een teruggetrokken bestaan, hij deed veel aan meditatie. De liefdesrelatie tussen de Chinees en de vader was al langere tijd beëindigd, maar Vastenhouw liet de man toch in zijn huis wonen, omdat hij niet wilde riskeren, dat hij naar China zou worden uitgezet.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook