zondag 3 november 2013

Dode man in Velp

Een man(60) uit Velp is vermoord gevonden in de kelderbox van zijn flat aan het Kemphaanplein. Hij bleek 30 november reeds vermoord.

Update 21 maart 2012
Volgens het OM heeft de man lange tijd geleden voor hij stierf.

Volgens de officier heeft het slachtoffer drie tot zes uur voor zijn dood, een half uur tot een uur voor het overlijden en rond het moment van sterven letsel opgelopen en mogelijk ook daarna.

Drie verdachten zitten vast op verdenking van moord of betrokkenheid daarbij. Het zijn een 54-jarige vrouw, die bij het slachtoffer inwoonde, haar 30-jarige schoondochter uit Lathum en een bevriende 35-jarige man uit Barneveld. Alle drie blijven in de cel, besloot de rechtbank.

De 30-jarige vrouw heeft bekend dat zij het slachtoffer met glazen en messen heeft gestoken en geslagen. Justitie is er niet zeker van dat alleen dit het slachtoffer fataal is geworden.

De vermoedelijke aanleiding was een ruzie tussen de drie verdachten en de Velpenaar. De 54-jarige vrouw woonde bij de man in, maar moest van hem het huis uit. Vermoedelijk is de 30-jarige schoondochter van de vrouw daarop door het lint gegaan.

Volgens de officier zijn er meerdere aanwijzingen dat de drie betrokken zijn bij de dood.

De rechtbank gaat 5 juni verder met de zaak.

Update 12 december 2014
Na aanvankelijk 18 jaar gekregen te hebben, worden de  moeder en de vriend  vrijgesproken van moord, maar krijgen 18 maanden voor het verduisteren van een lijk. De dochter krijgt 4 jaar en TBS. Zij kreeg eerder 8 jaar en TBS.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook