maandag 25 mei 2009

Liquidatieproces stilgelegd

De rechtbank in Amsterdam heeft het grote liquidatieproces ‘Passage’ tot 4 juni stilgelegd om het OM in de gelegenheid te stellen de problemen met Peter la Serpe, kroongetuige in het liquidatieproces, op te lossen.

Dit gebeurde nadat La Serpe vandaag in een uitvoerige verklaring had toegelicht dat hij niet verder wil verklaren omdat zijn eigen veiligheid en die van zijn naasten onvoldoende is gewaarborgd. Verder dan een oproep aan het OM kan de rechtbank niet gaan omdat het zich niet kan en wil mengen in de ontstane problemen, die een zaak van het Openbaar Ministere, het Team Getuigenbescherming (TGB) en kroongetuige La Serpe zijn.

La Serpe sloot een overeenkomst met het OM. In ruil voor belastende verklaringen tegen een groep verdachten heeft het OM La S. een gehalveerde strafeis en bescherming toegezegd. De groep staat in 'Passage' terecht op verdenking van het uitlokken, plegen en beramen van huurmoorden.

''Het TGB zet mij een pistool op het hoofd door mij mijn veiligheid te ontzeggen'', Zei La Serpe vandaag. Hij vindt dat de overheid, in casu het TGB, volstrekt onvoldoende garanties geeft voor de veiligheid van hemzelf en zijn familie. ''Zolang dit niet is geregeld, zal er nul verklaring over mijn lippen komen.'' La Serpe bereidt met zijn advocaten een civiele procedure tegen de Staat voor. Hij voelt zich 'gegijzeld door de situatie' waarin hij verkeert.

Enkele weken geleden wees het OM La Serpe vooral op zijn verplichtingen, zoals die in de kroongetuigenovereenkomst met hem zijn vastgelegd. Justitie zei toen ook dat het de deal met La S. eenzijdig kan ontbinden. Daarmee zou het OM niet langer gehouden zijn de toegezegde, gehalveerde strafeis te handhaven. Ook meent het OM dat het, mocht La Serpe voet bij stuk houden en niet verder getuigen, zijn talrijke, eerder afgelegde verklaringen kan blijven gebruiken in de bewijsvoering tegen de diverse verdachten in het proces.

Het OM herhaalde dat standpunt vandaag in grote lijnen. Het vindt dat La Serpe gewoon moet blijven verklaren. Problemen rond zijn bescherming als getuige moeten niet in het strafproces worden besproken, ook al omdat dit een volstrekt geheim traject is, benadrukte officier van justitie Nanette van Ditshuyzen. De rechtbank drong er bij het OM op aan over een oplossing na te denken, omdat de problemen het proces nogal verlammen.
De problemen met La Serpe tekenden zich enkele weken geleden al af. Onderhandelingen tussen La Serpe, zijn advocaten en het TGB hebben blijkbaar niets opgeleverd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Moordopdracht tijdens liquidatieproces: Politie ziet ze vliegen

De politie beschuldigt 'moordmakelaar' Ali Akgün ervan dat hij vanuit de zwaarbeveiligde rechtszaal in 'de bunker' een opdracht tot liquidatie heeft gegeven, door zijn broer op de publieke tribune iets te gebaren.

Tijdens de zitting op 20 april maakte Ali Akgün gebaren in de richting van zijn broer, die op de publieke tribune zat. Ali bracht zijn vlakke hand schuin omhoog en wees vervolgens op zijn ringvinger.

Justitie maakte daar proces-verbaal van op en Ali’s broer kreeg vervolgens bezoek van de recherche, thuis in Alkmaar om hem over de gebaren te verhoren. De politie toonde daarbij camerabeelden van het ‘incident’. De rechercheurs vroegen Akgün's broer of Ali hier een moordopdracht had gegeven - al lieten ze in het midden wie in hun ogen dan het beoogde slachtoffer was.

De verontwaardigde broer antwoordde dat van een moordopdracht beslist geen sprake was, maar dat Ali Akgün door het strenge regime dat voor hem in de gevangenis geldt, elke mogelijkheid aangrijpt om contact met zijn familie te maken, bijvoorbeeld via gebaren vanuit de rechtszaal. Die betreffen echter normale familieaangelegenheden, zei hij.

Volgens Ali Akgün informeerde hij met de bewuste handgebaren naar zijn ouders, die met het vliegtuig naar Turkije waren gevlogen voor een bruiloft: vandaar de opgaande vlakke hand en het wijzen op de ringvinger.
Ali Akgün en zijn familie zijn furieus. Akgün's advocaat, Nico Meijering: ''Het is onbestaanbaar dat mijn cliënt in het hol van de leeuw, tussen alle politiemensen en officieren van justitie, even moordopdrachten zou geven.''
Akgün ziet de beschuldiging als een poging hem en zijn familie te intimideren.
Meijering heeft de uitnodiging voor de trouwerij en de vluchtgegevens van Akgün's ouders aan de rechtbank overlegd. De raadsman wil dat de rechtbank alle politieambtenaren voortaan uit de rechtszaal verwijdert, omdat zijn cliënt zich anders 'niet vrij' voelt zich 'in de rechtszaal te bewegen'.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Familiedrama Bavel en Zwijndrecht

kajim-dennis Volgens de politie is er verband tussen de vier doden die vandaag aan de Boshuizen in Zwijndrecht zijn gevonden en een dode vrouw die in het Brabantse Bavel werd aangetroffen.

De slachtoffers in Zwijndrecht zijn Dennis (16) (foto) zijn zusje Danielle (17) (foto) en hun ouders Cees (44) en Astrid Kaijim. Deze laatsten zouden anderhalf jaar geleden gescheiden zijn. Danielle zou over een week haar verjaardag vieren, zat op korfbal, studeerde op de PABO in Dordrecht en leek vol in het leven te staan.

Bij de man is nog een vruchteloze reanimatie toegepast. Ook werd er een dode hond aangetroffen.

De politie spreekt van een ''mogelijk familiedrama''. De politie heeft ook een lichtblauwe Hyundai Accent in beslag genomen. In Zwijndrecht werken momenteel 25 rechercheurs aan de zaak.

De politie kreeg maandagochtend informatie waarop werd besloten het huis aan de Boshuizen in Zwijndrecht te bezoeken. Een arrestatieteam ging rond half tien de woning binnen en vond de vier doden.

Vanochtend werd in een woning aan de Lange Bunder in Bavel (gemeente Breda) ook het lichaam van Isabella van den Berg (43) gevonden. Dit bleek de vriendin van de gescheiden vader die in Zwijndrecht gevonden werd.

kaijim-danielle2 Zwijndrecht ligt ten Noordwesten van Dordrecht en Bavel is een dorp in de gemeente Breda. Beide plaatsen liggen ongeveer 30 km van elkaar af en zijn verbonden door de A16.

Buurtbewoners vertelden dat de vader de laatste maanden erg onder druk stond en zelfs bedreigd zou zijn. Hij zou in wanhoop eerst zijn vriendin hebben vermoord en toen besloten hebben ook zijn gezin maar mee te trekken. Uit een door de vader achtergelaten brief bleek dat zijn vriendin regelmatig vreemd ging en verantwoordelijk was voor de ‘bedreigingen.

Zoon Dennis had door de scheiding van de ouders leer en gedragsproblemen waarvoor hij hulp ontving. Voor het overige werden beide kinderen als prettig en plezierig beschreven.

De politie was vanochtend gealarmeerd door Topcon, het bedrijf waar Cees K. als beveiliger werkte, en waar hij de afscheidsbrief (zie onder) naar toe had gemaild. Agenten gingen vervolgens poolshoogte nemen bij de woning van Isabelle aan de Lange Bunder (72) in het Brabantse Bavel en bij de hoekwoning van het gezin aan Boshuizen in Zwijndrecht.

De slachtoffers bleken met een mes afgemaakt omdat Cees volgens zijn brief niet aan een pistool kon komen.

Hieronder de tekst van de afscheidsbrief:

Subject: Laatste werkdag bij Topcon


Hallo allemaal.


Twee jaar van ellende, scheiding, verhuizing, een nieuwe vriendin veel te zware knie operatie etc. Wordt al anderhalf jaae met de dood bedreigt en ook mijn kinderen en mijn vriendin en haar kind. Heb al een keer 5000 euro in samenwerking met de politie bij een benzinepomp af moeten geven, niemand kwam het halen. Een aantal keer was ik verdachte ipv slachtoffer. in cel gezeten en al. Twee weken geleden een pistool op mijn hoofd, mocht niet omkijken anders werd ik direct neer geschoten, een volle markt en niemand die iets gezien heeft. Denk één van de mannen herkend te hebben, hij was vanavond niet thuis, het hele weekend niet, anders had hij nu dood geweest, rene pijnenburg uit bavel, de klootzak,hij heeft mijn telefoon gestolen en is de ellende begonnen. Mijn kinderen ex vrouw ziijn zwaar deprssief, alle mogelijke opvang en hulp, niets helpt. Ze waren meer met de dood bezig dag jij een ik bij elkaar. Zit zwaar onder de meicijnen en heb totaal geen emotie, fluoxetine doet rare dingen met mensen. Mijn vriendin vetelde me vandaag dat ze regelmatig vreemd gaat en dat ze om het nog spannerder wilde maken en vragen om aandacht bij de politie mij en haarzelf bedreigende smsjes en brieven heeft gestuurd, heb haar een klap gegeven en ben weggegaan, niet veel later ben ik terug gegaan en ben door het lint gegaan. ze leeft niet meer. Wilde er alleen uistappen, maar kon dat Astrid en de kinderen niet aandoen, de kinderen hadden me achetr na gekomen, zeker mijn dochter, mijn kinderen en ex vrouw zitten zo diep dat ik besloten heb ze mee te nemen. Zij komen in de hemel, ik in de hel. Een uitvaart zal er niet komen voor mijn, door dit ben ik het niet waard en zal daarom mijn llichaam ter beschikking stellen aan de wetenschap, doe ik ook nog iets voor de maatschapij. Met mij erbij vijf doden dus plus mijn hond. Niemand van jullie heeft ook maar gevaar gelopen, weet dat, ik heb iedereen meegenomen die me lief is, Tevergeefs geprobeeerd aan een pistol te komen. heb het nu met eeen mes gedaan, totaal emotie loos dus.Slik zometeen alle medicijnen die ik heb, zet een barbeceu in de badkamer met houtskool en snij mijn polsen door. ik moet zeker te weten dood en op deze manier sterf je ook nog eens aan koolmonokcide.


Dim, bedankt voor alles, heb mij eigen baan mogen creeren en deed dat met veel plezier, dank voor je steun en support, het ga je goed.


Karin, dank voor alles wat je voor me gedaan hebt, laat je niet op je kop zitten.


Ronald, geweldige kerel, werkte heel graag met je en heb veel mogen leren van je.


Jamal. je bent een uitzonderlijk mens, blijf jezelf en maak er meer meer van dan ik..


Ria, bedankt voor het aanhoren van mijn verhaal, hoop dat het goed komt met je dochter.


Collega's, het was prettig werken met jullie, ik had een gewelfige baan, ééntje van de catagorie, als je een baan vind die bij je past, hoef je nooit meer te werken.


Was altijd een zeer sociaal en goed mens, nu niet meer, ben de de grootste klootzak op aarde. Eén ding is zeker, heb nog nooit iemand ook maar één raar smsje of teloontje gestuurd. ik ben het niet of nooit geweest


Vrrag natuurlijk niet om begrip, slaa ook nergens op, wilde mijn verhaal kwijt.


Het ga jullie goed. keep up the good work.

Update 28 mei 2009 De moeder en kinderen worden volgende week donderdag (4 juni) in hun woonplaats begraven. De begrafenis van de vader en ex-echtgenoot vindt twee dagen eerder (dinsdag) plaats.

Daantjebanaantje daantjebanaantje91@hotmail.com daantjebanaantje91 Daantje_go4it

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Opnieuw 6 jaar eis in hoger beroep brute verkrachting Eindhoven

Het openbaar ministerie heeft in hoger beroep opnieuw zes jaar geëist tegen een 28-jarige Eindhovenaar die een 22 jarige vrouw  uit Waalre op zeer gewelddadige wijze zou hebben verkracht in de Genneperparken in Eindhoven.

Op 9 december 2008 werd de verdachte door de rechtbank al tot vier jaar cel veroordeeld.

De vrouw uit Waalre werd naar haar zeggen op 5 juni van het vorige jaar rond half drie in de nacht, de bosschages ingetrokken en gedurende tweëeneenhalf uur meerdere malen misbruikt. Een van raadsheren van het hof sprak over een dramatische en buitengewoon akelige verkrachtingszaak.

De dader is volgens de politie in de nacht van 4 op 5 juni "tekeer gegaan als een beest" en heeft zijn slachtoffer drie uur lang mishandeld en verkracht. Het slachtoffer is voorafgaand aan de verkrachting mogelijk gedrogeerd. Ze is grote delen van de nacht kwijt. Duidelijk is wel dat ze na een bezoek aan een vriendin in de Leostraat op weg naar huis oude schoolvrienden heeft ontmoet. Ze is bij hen in de auto gestapt en met hen naar nachtclub After Dark op de Leenderweg gegaan. Om twee uur 's nachts bezocht ze nog de nabijgelegen shoarmazaak Luxor.
De vrouw kwam bij toen ze in de de Genneper Parken nabij de Felix Timmermanstraat in de struiken lag. Ze werd zwaar mishandeld en verkracht. Ze was onder meer meerdere malen in het gezicht gestompt.

Volgens de dader heeft de vrouw vrijwillig seks met hem gehad. Hij werd gevonden doordat aangetroffen sperma overeenkwam met DNA dat eerder was afgenomen na een steekpartij waarbij de man in 2008 betrokken was. Het werd ook aangetroffen op een flesje bier en een sigaret in de omgeving.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook