donderdag 17 december 2015

Uitspraak: 12 jaar cel voor dood prostituee

Jason J.(34) is veroordeeld tot twaalf jaar de cel in voor doodslag op de Bulgaarse prostituee Krasimira (22) in Amsterdam. De rechtbank vindt het bewezen dat hij de vrouw heeft gewurgd en dat hij vervolgens brand heeft gesticht in haar woning in de Charlotte de Bourbonstraat in West, met het vermoedelijke doel om zijn sporen te wissen.
Ook is hij veroordeeld voor diefstal van haar telefoon en een bedrag van 5.000 euro. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste onlangs veertien jaar cel.
De brandweer vond het deels verkoolde lichaam van de vrouw op 25 september 2013 in het huis, na een melding van een brand. De rechtbank neemt het J. "zeer kwalijk" dat hij het de nabestaanden van het slachtoffer onmogelijk heeft gemaakt op gepaste wijze afscheid te nemen van hun dierbare. De man heeft bovendien geen berouw getoond en wilde niet meewerken aan een onderzoek naar zijn persoonlijkheid in het Pieter Baan Centrum.
J., een bekend vechtsporter, en de Bulgaarse kenden elkaar uit de prostitutie en hadden al enige tijd een relatie, maar de vrouw deed eerder die maand melding bij de politie van mishandeling, verkrachting en diefstal. Ze vertelde toen onder meer dat ze de relatie wilde verbreken, omdat ze erachter was gekomen dat hij er meerdere vriendinnen op na hield. J. wilde dit volgens haar niet accepteren.
De verdachte ontkent dat hij iets te maken heeft met de zaak of dat de relatie gewelddadig was. Wel zegt hij dat hij in de nacht voor haar dood nog bij haar is geweest.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook