woensdag 18 april 2012

Neergeschoten man uit Waalwijk overleden

Toon Damen (47), die vorige week in Waalwijk op straat werd neergeschoten, is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. De politie wil ‘nog niet spreken van een afrekening’ en ook niet of  het slachtoffer een bekende van de politie was.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 21 jaar voor moord op tante

Erik S. (44) uit Bergen is door het gerechtshof in Arnhem tot 21 jaar cel  veroordeeld wegens de moord op zijn tante, Martine Bruil (72) op 20 januari 2010 in Bennekom. Het hof acht bewezen dat Erik S. - een onfortuinlijk lid van een gefortuneerde familie - zijn tante heeft doodgestoken.

Eerder legde de rechtbank 15 jaar cel en tbs op  aan Erik S., maar volgens het gerechtshof kan tbs niet worden opgelegd nu te onzeker is of er een stoornis meespeelde in de moord.

Erik S. stak destijds zijn tante zeker twaalf keer, concludeerde het hof op basis van onder meer dna-sporen. De man had al lange tijd ruzie met zijn familie, van wie hij de weken daarvoor verschillende leden had bedreigd en lastiggevallen. De man nam geen genoegen met zijn deel uit de erfenis van zijn vader.

Het Openbaar Ministerie had 15 jaar cel en tbs geëist, zoals de rechtbank eerder oplegde, maar voor de zekerheid ook 25 jaar cel voor het geval tbs onmogelijk was. Nu tbs volgens het hof inderdaad niet kan, wil het hof de samenleving langdurig tegen de man beschermen. S. was ten tijde van de moord net uit de gevangenis ontslagen. Hij zat daar voor het laten uitvoeren van een huurmoord.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook