vrijdag 6 april 2012

Elsa Tisseur toch niet levend begraven

Elsa Tisseur1Het is niet meer zo zeker dat Elsa Tisseur (35) (foto) uit Veghel die 13 december 2010 dood werd gevonden in Wijbosch (Noord-Brabant), levend is begraven. Forensisch patholoog Frank van der Goot, van het Centrum voor Forensische Pathologie, die een contra-expertise deed op het lichaam van Tisseur, sluit namelijk uit dat dat is gebeurd.

Dat werd vrijdag bij de rechtbank in Den Bosch duidelijk bij een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de  Udenaar Mario van E. (45), de ex-vriend van Tisseur. In eerste instantie oordeelde een patholoog van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) dat Tisseur was omgekomen doordat ze levend werd begraven in een bosperceel vlak bij Veghel.
De Groot, zou niet weten waar Tisseur wel aan is overleden. Het zou niet de eerste blunder van formaat van het NFI zijn.

Van E. blijft nog wel vastzitten op verdenking van de moord. Volgens de rechter zitten in het dossier voldoende verklaringen van getuigen die het aannemelijk maken dat de Udenaar de moord pleegde. Aannemelijk is natuurlijk niet genoeg voor een veroordeling. Op 14 juni 2011 werd overigens nog een andere verdachte gearresteerd die kort daarop al weer werd vrijgelaten.

Wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld, is nog niet duidelijk. Die zitting gaat minimaal 2 dagen duren.
Tisseur was eerst 3 maanden vermist. Daarna werd ze door een toevallige voorbijganger ontdekt. Van E. werd direct als verdachte opgepakt, na verdachte uitspraken in het televisieprogramma Tros Vermist (hij zij slechts dat Elsa 'in verregaande staat van ontbinding' de woning had verlaten). Na een week kwam hij vrij door gebrek aan bewijs, maar in juni werd hij opnieuw opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook