zondag 1 juni 2008

Politieauto rijdt 7-jarige aan

Een politieauto heeft zaterdagochtend (31-5) in Amsterdam een 7-jarig, Engels meisje aangereden. Het kind brak daardoor haar been, maakte een politiewoordvoerder bekend.

De politie was op weg naar een melding, toen op de Prins Hendrikkade ter hoogte van de IJtunnel juist een gezin uit Engeland de weg overstak. De auto kon niet meer stoppen en raakte het meisje. De politie onderzoekt hoe het ongeval precies heeft kunnen gebeuren.

Het lijkt me duidelijk hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren: te hard rijden. Als automobilist moet je altijd anticiperend rijden om ongelukken te voorkomen. Als strekere partij, is een automobilist a priori altijd schuldig bij een aanrijding van een fietser of voetganger.

Het feit dat de politie op weg was naar een melding doet daar niets aan af, juist dan zouden ze extra op moeten letten want hard rijden als gevolg van een melding is geen vrijbrief om iemnand aan te rijden.

Overigens moet nog maar afgewacht worden of er echt sprake was van een melding. Het zal niet de eerste keer zijn dat een politeauto met gillende sirenes, door rood licht rijdend op weg is naar ....McDonalds.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook