dinsdag 20 juli 2010

Schietpartij om hond

Een man (25) uit Maarssen is vanavond in zijn borst geschoten op de Brakkeveldweg in Den Helder. Hij had met iemand ruzie gekregen over een hond.

De man is buiten levensgevaar.

Het slachtoffer liet dinsdagavond samen met een vriend (20) uit Den Helder zijn hond uit. Het dier ging op een gegeven moment stilstaan op straat, waardoor een tegemoetkomende auto moest remmen. De bestuurder werd daar boos om en schoot het slachtoffer in de borst.

De schutter is spoorloos. Volgens de politie gaat het om een man tussen de 20 en 30 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij is ongeveer 1,80 meter lang, heeft een slank postuur en kort zwart haar. Hij droeg een grijze blouse met lange mouwen en een spijkerbroek. De man reed in een groene Mazda (oud model).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Huis van vermiste chinees doorzocht

De Nationale Recherche heeft vandaag in Diemen de woning doorzocht van een vermoedelijke Chinees Nederlandse drugshandelaar die op mysterieuze wijze op 22 april in Hong Kong is verdwenen.

Het onderzoek naar zijn vermissing leidde drie dagen later tot de inbeslagneming van 372 kilo cocaïne, de grootste drugsvangst ooit in Hong Kong.

Rechercheurs van de dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doorzochten ook een tweede woning in Diemen, het adres van een neef van de 50-jarige verdwenen man. In de woningen is beslag gelegd op documenten, digitale gegevensdragers en communicatiemiddelen.

De vermiste man vertrok 14 april op stel en sprong vanuit zijn woning in Diemen naar Hong Kong. Hij zou zijn bedreigd vanwege de verdwijning van een partij cocaïne. De neef meldde op die dag bij de Amsterdamse politie dat zijn oom bedreigd werd met vuurwapens. Ter plaatse trof de politie Amsterdam-Amstelland geen verdachte personen of voertuigen aan.

In Hong Kong keerde de man niet terug van een afspraak met een zakenrelatie. De politie van Hong Kong ontdekte op het dak van het huis van deze partner in 26 dozen met cocaïne. In verband met de drugsvangst werden vier mannen en vier vrouwen aangehouden. De cocaïne had een straatwaarde van 33 miljoen euro.

Van de vermiste man is niets meer gezien of gehoord. Het onderzoek door de Nationale Recherche naar zijn betrokkenheid bij internationale drugshandel wordt uitgevoerd in nauwe samenwerking met de politie van Hong Kong.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak Straatsburg: Nederland mag Libiër niet uitzetten

Nederland mag een Libiër niet het land uitzetten. Tot die conclusie komt het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg. Het vonnis is dinsdag bekendgemaakt.

Volgens het hof riskeert de Libiër bij een gedwongen uitzetting naar zijn vaderland een „onmenselijke” of „vernederende” behandeling door de autoriteiten daar. Nederland zou daarmee artikel 3 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens schenden.

De Nederlandse autoriteiten willen de Libiër, geboren in 1972, sinds 2005 uitwijzen, omdat hij een bedreiging zou zijn voor de nationale veiligheid. In augustus 2002 was hij gearresteerd wegens mogelijke betrokkenheid bij een criminele organisatie van radicale moslims die een zogenoemde Heilige Oorlog tegen Nederland voerden. Het jaar daarop werd hij van alle aanklachten vrijgesproken. Hij was eind 1997 naar Nederland gekomen.

Te dol voor woorden dat Straatsburg kan bepalen over zaken aangaande de autonomie van een land. De Libiër kan vrijwel alleen gevaar lopen in Libië als hij hoort tot extreme moslimorganisaties die het juist op het westen hebben voorzien.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Straatsburg: "Van Anraat correct veroordeeld"

De Nederlandse zakenman Frans van Anraat is volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, in Nederland correct veroordeeld als medeplichtige van een aanval met gifgas in Irak. Tot die conclusie komt het hof vandaag.

Van Anraat had bij het hof geklaagd over de rechtsgang in Nederland. De Hoge Raad had eind juni vorig jaar zijn veroordeling wegens medeplichtigheid aan oorlogsmisdaden bevestigd. Wel werd zijn straf verkort van 17 naar 16,5 jaar cel. De Nederlander leverde in de jaren tachtig op grote schaal chemicaliën aan het toenmalige regime van de Iraakse leider Saddam Hussein.

Van Anraat vond zijn veroordeling onterecht. Omdat president Hussein diplomatieke onschendbaarheid genoot en dus buiten het gezag van de Nederlandse rechtspraak viel, had hij ook niet mogen worden vervolgd als medeplichtige. Het hof in Straatsburg gaf hem ongelijk.

Te dol voor woorden, de Amerikanen leverden decennia lang wapens aan Hoessein (dus nog niet eens onderdelen van wapens), waarmee de Irak-Iran oorlog werd gevoerd met honderdduizenden doden, en dat mag wel, maar Van Anraath zou dan plotseling een oorlogsmisdadiger zijn omdat gij grondstoffen leverde??

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Lijk snackbarhouder gevonden in container in Amsterdam

Het lijk van de sinds donderdag 15 juli vermiste snackbareigenaar Shuyung Lam (57) is vandaag gevonden in een afvalcontainer in Amsterdam-Noord. Volgens geruchten zou de politie een tip hebben gekregen

Lam verdween vorige week donderdag spoorloos. Zijn familie sloeg alarm toen hij zijn snackbar Mercurius vrijdagochtend niet opende. Lams auto werd afgelopen zondag teruggevonden op een parkeerplaats aan de Laanweg in Noord.

Update 8 maar 2012: Wen L. wordt veroordeeld tot 14 jaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Ontluisterend beeld bij Pro-Formazitting dood Louis Ferrigno

Louis Ferrigno in gelukkiger tijden
Louis Ferrigno
Tijdens de pro-forma zitting in de zaak van de op 24 december 2009 dood aangetroffen van oorsprong Italiaanse Louis Ferrigno (54) schetste de Officier van Justitie een ontluisterend beeld van de verdachte: de van oorsprong Surinaamse vrouw (45)  van Ferrigno van wie ze al jaren gescheiden leefde.

Toen Ferrigno een nieuwe relatie kreeg en de scheiding definitief wilde doorzetten, besloot de vrouw hem volgens justitie “een lesje te leren”. Zij kwam in contact met vier Ghanese mannen met wie zij naar de woning van Ferrigno reed. De vrouw bleef in de auto en gaf de mannen de sleutel met de mededeling dat er een grote som geld in het huis lag. De mannen sloegen en schopten Ferrigno en bonden hem vast. Ook stopten ze een pannenlap in zijn mond, waardoor hij stikte. Vervolgens zorgde de vrouw er voor dat hun minderjarige zoon het lijk van zijn vader in zijn woning in Rijswijk vond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: 2 jaar cel voor marineman voor seks met minderjarige

Tegen marineman J.K. (46) uit Den Helder is twee jaar celstraf geëist. De militair heeft jarenlang een buitenechtelijke seksrelatie gehad met een minderjarig overbuurmeisje, dat in het begin van die relatie pas 13 jaar was.

De militair wordt daarnaast beschuldigd van nog vier ontuchtzaken. De militaire rechtbank in Arnhem heeft daarom twee jaar celstraf, waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.

Het buurmeisje waar de militair jarenlang seks mee had, is 25 jaar jonger dan de marineman, destijds woonachtig in Kruiszwin in Julianadorp. De seksrelatie duurde van haar dertiende tot zeventiende.

Jammer voor de man dat hij geen politieman of buschauffeur was, dan had hij veel minder gekregen.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook