zaterdag 3 april 2010

Peuter dood | 2 vrouwen gearresteerd

Cheyenne Kreeft (2) uit Drachten is zaterdag in een ziekenhuis in Eindhoven overleden, nadat het daar rond half vijf 's ochtends vanuit een woning aan de Cavallistraat in Gestel zwaargewond binnen was gebracht door Faroun K. (20) uit Valkenswaard en Johara (21) uit Drachten. De vrouw uit Drachten is de moeder van het kind.

De politie gaat uit van een misdrijf. De vrouwen werden nog in het ziekenhuis aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind.

Beide vrouwen hebben volgens een woordvoerster van de politie een relatie met elkaar. Ze waren in de woning in Gestel omdat daar een feestje gaande was.

Update 5-5-2010: Uit sectie is gebeleken dat de peuter door geweld om het leven is gekomen.
Update 1-7-2010: De moeder is vrijgelaten. De vriendin uit Valkenswaarde niet. Zij zit inmiddels in het Pieter Baan centrum
Update 27-9-2010: In een pro-Forma zitting is bepaald dat de zaak op 17 December verder zal worden behandeld. Het onderzoek naar de toedracht van het drama is volgens het Openbaar Ministerie (OM) nog niet afgerond. Officier van justitie A. Ruijs liet weten dat het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) voor Kerstmis hoopt klaar te zijn met diverse benodigde rapportages. De officier verwacht begin oktober de resultaten van het onderzoek dat het Pieter Baan Centrum (PBC) naar de verdachte heeft gedaan. De moeder van Cheyenne wordt niet langer verdacht van doodslag maar nog wel van mishandeling. Faroun wordt verdacht van doodslag. Het OM sluit niet uit dat als het onderzoek vordert, moeder Johara alsnog beschuldigd zal worden van doodslag.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Politie negeert foto's steekpartij Hilversum

De politie Gooi- en Vechtstreek geeft toe dat er fouten zijn gemaakt bij de afhandeling van een steekpartij met kapotte bierglazen in café De Doelen aan de Groest in Hilversum. Volgens de vader van het Hilversumse slachtoffer zijn foto's waarop de daders te zien zijn minstens zeven keer aan de politie aangeboden. Maar hij, zijn zoon en vriendinnen van zijn zoon werden telkens afgepoeierd.

De zoon (19) had op 8 maart een leuke avond in De Doelen, totdat hij zag dat een vriend ruzie kreeg met een groep jongens. Hij kwam tussenbeide en probeerde te sussen. “Voor hij het wist, had hij al een klap in zijn nek en een van opzij te pakken. Een van die lafaards vond het nodig hem met een gebroken bierglas in zijn gezicht steken. Mijn zoon weerde het glas af, maar zijn arm lag tot op het bot open. Hij had een hechting nodig van tien centimeter.” Vader en zoon deden na het ziekenhuisbezoek diezelfde ochtend in alle vroegte aangifte.

“Een paar dagen later werd duidelijk dat vriendinnen die avond met hun mobieltjes foto's hadden gemaakt in De Doelen, waarop ook de daders te zien zijn.” Toen de Hilversummer dat aan de politie liet weten, begon de ellende. “Ik zou worden gebeld, maar ik hoorde maar niets. Ik ben zelf twee keer langs geweest, mijn zoon en de vriendinnen zijn naar het politiebureau gegaan. Ik heb er wel vijf keer over gebeld. Maar niets.” Ten einde raad diende de Hilversummer een klacht in bij de politie en zocht hij contact met de plaatselijke VVD.

Vragen van de liberalen leidden er deze week toe dat Korpschef Michel Rijnbeek tijdens de afgelopen Hilversumse gemeenteraad publiekelijk door het stof moest. Hij gaf toe dat er fouten zijn gemaakt in de 'interne communicatie', maar wees erop dat het 'mensenwerk' blijft. Rijnbeek kondigde bovendien aan dat er binnenkort aanhoudingen zijn te verwachten in deze zaak. Die waren vrijdag nog niet verricht.

De foto's van de daders zijn onlangs dan toch bij de recherche beland, maar of die hebben bijgedragen aan de 'positieve' ontwikkelingen kan politiewoordvoerster Janine Elders niet zeggen. Wel benadrukt ze desgevraagd dat de Gooise politie de landelijke oproep aan burgers om bij geweld vooral wel foto's te maken onderschrijft.

Stupide, hoe kun je nou foto's met mogelijke daders over het hoofd zien. Foto's van een auto die 5 km te hatd rijd zien ze nooit over het hoofd. En dat terwijl Postbus 51 mensen middels tv spotjes oproept om foto's te maken van geweldsincidenten.

Klungels. Blijft zonder gevolgen waarschijnlijkPlaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw vast in moordzaak Pietje Bouma uit Franeker

Johanna H. (47) uit Franeker is aangehouden in verband met de moord op haar schoonmoeder Pietje Bouma (69) uit Franeker.

Pietje Bouma werd 13 maart dood gevonden door personeel van de serviceflat waarin ze woonde. Ze is met meerdere messteken om het leven gebracht.

Update 4 maart 2011: er wordt 20 jaar geeist.
Uitspraak op 18 maart 2011. Het werd 12 jaar wegens doodslag)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook