woensdag 3 juni 2015

Uitspraak: TBS voor moord in GGZ instelling

Christiaan K. (25) heeft tbs opgelegd gekregen voor het doden van medepatiënt Henk van der Lee (52) in een ggz-instelling in Delft op 31 juli 2014. Volgens de rechtbank in Den Haag is de psychisch verwarde man ontoerekeningsvatbaar.
Christiaan K. zat in juli vorig jaar samen met van der Lee en nog een man (23) in de huiskamer van de ggz-instelling. De sfeer zou ontspannen zijn geweest, maar toen zei de verdachte dat de meubels opzij moesten en dat er een spel zou worden gespeeld.

De verdachte begon schop- en boksbewegingen te maken alsof hij zich aan het opwarmen was. Hij zei dat iedereen zijn schoenen en sokken uit moest doen en hij liet weten dat er uiteindelijk maar één iemand de kamer zou verlaten.

Daarop mishandelde en wurgde hij Van der Lee. De 23-jarige man werd ook aangevallen, maar hij werd gered door een verpleegkundige.

Enkele dagen daarvoor kreeg de TU-student de eerste symptomen. Op een festival in Diemen kreeg hij de gedachte dat hij de uitverkorene was, terwijl hij volgens Korteling niet gelovig is opgevoed.

Een paar dagen later ging het in Delft opnieuw mis toen hij halfnaakt in een meubelzaak stond. Opnieuw met Bijbelse gedachten. Na dit incident is K. gelijk in de GGZ-instelling geplaatst. Na twee dagen in de instelling vermoordde hij Van der Lee.

Op dat moment kreeg de verdachte geen anti-psychotische medicatie.


Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook