donderdag 16 april 2009

Holleeder sprak met Peter de Vries over optreden La Serpe

Enkele jaren geleden is er een bijeenkomst geweest met Willem Holleeder, Peter La Serpe, Jesse R en Peter R De Vries. De mannen hadden een afspraak in restaurant het Arsenaal in Naarden Vesting.

Willem Holleeder eiste tijdens deze bijeenkomst dat La Serpe in het programma van Peter R. de Vries zou vertellen hoe slecht de CIE (Criminele Inlichtingen Eenheid) functioneert. La Serpe weigerde waarop Holleeder vertrok.

Hierna hebben Peter R de Vries, Jesse R en La Serpe nog een tijd in eetcafé t hutje doorgepraat. Maar ook hier liet La Serpe zich niet overhalen tot een optreden in het programma van de Vries. Dit alles verklaarde La Serpe donderdag in de bunker.

Maffiahournalist!

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Geen straf voor niet ingrijpen bij zelfmoord

M. de J. (38) uit Breda kan volgens officier van justitie Ronald de Brouwer niet verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van haar man op 1 mei 2007.

Wel verwijt hij haar dat ze opzettelijk naliet haar echtgenoot te helpen nadat die een overdosis morfine had genomen, maar omdat ze volledig ontoerekeningsvatbaar is verklaard, vroeg hij de rechtbank in Breda haar te ontslaan van alle rechtsvervolging.

De Brouwer vindt het ook niet nodig de vrouw plaatsing in een psychiatrisch ziekenhuis op te leggen. Ze ondergaat al een verplichte behandeling in het kader van Bijzonder Opnemingen Psychiatrische Ziekenhuizen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

25 jaar cel in USA voor bommenlegger Wesam al Delaema

wesam_Cash en Carlo Wesam al D. (foto) is door de federale rechtbank in Washington tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Al Delaema had hiervoor een deal met de Amerikaanse justitie gemaakt.

De Nederlandse Irakees bekende recent schuldig te zijn aan het in 2003 met anderen beramen van moordaanslagen op Amerikaanse militairen in Fallujah in Irak door bermbommen te plaatsen. In ruil voor zijn bekentenis krijgt hij 25 jaar gevangenisstraf in plaats van een proces waarin hij het risico loopt op een zwaardere straf. Eerder zei hij niet schuldig te zijn en door terroristen ontvoerd te zijn die hem hadden gedwongen het leggen van bommen te filmen.

Al D. zal naar Nederland terugkeren om zijn straf hier uit te zitten. De rechter in Nederland zal de Amerikaanse straf omzetten naar Nederlandse maatstaven. Verwacht wordt dat de straf daardoor wordt verlaagd. De rechter in Washington riep Nederland echter op om de Amerikaanse straf ongemoeid te laten.

zie ook Het proces tegen Wesam al Delaema 

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook