donderdag 16 oktober 2014

Vrouw zwaar gewond na straatroof

Een vrouw (62) uit Rotterdam gisteren is levensgevaarijk gewond geraakt door een brute straatroof waarbij ze met een auto meegesleurd werd.

De roof vond plaats op de Vlietlaan in Rotterdam. Een zwarte Volvo met een Duits kenteken stopte. Een van de vier inzittenden vroeg het slachtoffer iets. De vrouw boog naar het geopende raampje om behulpzaam te zijn. Op dat moment gaf de inzittende een ruk aan haar halsketting. De auto reed vervolgens hard weg, de vrouw met zich meesleurend.

Het slachtoffer kwam hard ten val en raakte ernstig gewond aan haar hoofd. Ze ligt in kritieke toestand in een ziekenhuis. De auto van de verdachten is korte tijd later teruggevonden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Kritiek Kamerlid op rechtbank in moordzaak Michelle Mooij

SP Kamerlid van Nispen vindt het onacceptabel hoe de rechtbank omgaat met de familie van de vermoorde Michelle Mooij. De rechtbank heeft zonder overleg een zittingsdatum vastgesteld en houdt daar aan vast, terwijl de advocaat van de nabestaanden op de toegewezen datum niet beschikbaar is.

Na jaren tegenwerking door justitie wordt nu eindelijk de verdachte van de in 2010 vermoorde Alkmaarse vervolgd. Een succes voor de familie die al die tijd niet geloofde dat Michelle zelfmoord pleegde. In juli plande de rechtbank zonder overleg een zittingsdatum in november. Dat gebeurt normaliter niet zonder te kijken of alle advocaten wel kunnen. Die hebben immers meerdere cliënten. De familie werd over de datum pas eind september ingelicht, ondanks een dringend verzoek in augustus om snel te worden geïnformeerd. De Rechtbank Noord-Holland wil niet meer schuiven om te zorgen dat advocaat Richard Korver de familie Mooij kan bijstaan.

Van Nispen schrikt ervan hoe weinig flexibel de rechtbank is. De SP'er vraagt het kabinet om opheldering per brief en wil weten of dit vaker voorkomt. "Staatssecretaris Teeven, die zegt voor slachtoffers te staan, moet dit ook met kromme tenen lezen.", alsus Van Nispen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook