donderdag 16 oktober 2014

Kritiek Kamerlid op rechtbank in moordzaak Michelle Mooij

SP Kamerlid van Nispen vindt het onacceptabel hoe de rechtbank omgaat met de familie van de vermoorde Michelle Mooij. De rechtbank heeft zonder overleg een zittingsdatum vastgesteld en houdt daar aan vast, terwijl de advocaat van de nabestaanden op de toegewezen datum niet beschikbaar is.

Na jaren tegenwerking door justitie wordt nu eindelijk de verdachte van de in 2010 vermoorde Alkmaarse vervolgd. Een succes voor de familie die al die tijd niet geloofde dat Michelle zelfmoord pleegde. In juli plande de rechtbank zonder overleg een zittingsdatum in november. Dat gebeurt normaliter niet zonder te kijken of alle advocaten wel kunnen. Die hebben immers meerdere cliënten. De familie werd over de datum pas eind september ingelicht, ondanks een dringend verzoek in augustus om snel te worden geïnformeerd. De Rechtbank Noord-Holland wil niet meer schuiven om te zorgen dat advocaat Richard Korver de familie Mooij kan bijstaan.

Van Nispen schrikt ervan hoe weinig flexibel de rechtbank is. De SP'er vraagt het kabinet om opheldering per brief en wil weten of dit vaker voorkomt. "Staatssecretaris Teeven, die zegt voor slachtoffers te staan, moet dit ook met kromme tenen lezen.", alsus Van Nispen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook