maandag 29 januari 2007

Voormalig VVD deelraadsvoorzitter verdacht van moord

johanwolters2 Johan Wolters (43), de voormalige fractievoorzitter van de VVD in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg, is vandaag (29 jan 2007) door de Amsterdamse politie aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de moord op zijn uit Cuba afkomstige echtgenote Yudersy Elizastigui Grandales (30), is de voormalige fractievoorzitter van de VVD in het Amsterdamse stadsdeel Zeeburg. Wolters werkt nu bij de belastingdienst. 

Wolters was van 2003 tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2006 fractievoorzitter van de VVD in het stadsdeel Zeeburg. Hij stelde zich niet verkiesbaar voor een nieuwe periode, omdat hij meer tijd aan zijn vrouw en hun drie kinderen wilde besteden.

De vrouw kwam zondagavond in een woning aan de Maria Austriastraat in de nieuwbouwwijk IJburg om het leven bij een familiedrama. De politie trof toen ook haar echtgenoot in de woning aan met diverse steekwonden. Hij ligt in het ziekenhuis maar verkeert buiten levensgevaar. Aan de steekpartij is vermoedelijk een echtelijke ruzie vooraf gegaan. De vrouw is niet door messteken om het leven is gekomen.

Ten tijde van de steekpartij waren hun drie jonge kinderen, onder wie een twee maanden oude baby, in het huis. Zij bleven alle drie ongedeerd.

Wolters en zijn vrouw zijn ongeveer zes jaar geleden getrouwd nadat zij elkaar tijdens een vakantie van Wolters in Cuba hadden leren kennen.
Nadat hij veel moeite had gedaan om haar naar Nederland te krijgen, is ze snel geintegreerd en heeft ze in zeer korte tijd Nederlands leren spreken. Yudersy werkte bij IBT Holland een evenementen organisatie en was nog op zwangerschapsverlof. Zij zou volgende week weer aan het werk gaan

Als Wolters inderdaad zelf zwaargewond is, dan duidt dat mogelijk op zelverdediging. Het gaat om diverse steekwonden, wat aangeeft dat zijn vrouw de tijd heeft gehad om verschillende steken toe te brengen. Ik voorspel dan ook vrijspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook