vrijdag 8 mei 2009

2 maanden cel voor zelfbenoemde pedojaagster Yvonne van Hertum

‘Pedojaagster' Yvonne van Hertum (55) uit Rotterdam is door het gerechtshof in Den Haag vandaag veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, waarvan twee voorwaardelijk, omdat ze ten onrechte op internet een man beschuldigde van een erotische chat met een minderjarige. Daarbij plaatste zij ook zijn adres en foto. Tegen Van Hertum was een voorwaardelijke taakstraf geëist. Het hof vond die sanctie echter niet zwaar genoeg en stuurt haar naar de gevangenis.

Het hof tilt zwaar aan dit ongegrond op internet aan de schandpaal nagelen. Zo'n beschuldiging kan iemand lang achtervolgen, aldus het hof. Het Haagse hof vindt dat niet gebleken is dat de beschuldiging van de vrouw juist is. Het is de vraag, of de chat van de beschuldigde kwam. De chat waarop ze zich beriep was bovendien niet erotisch.

Het hof tilt zwaar aan dit ongegrond op internet aan de schandpaal nagelen. De aard van dit medium brengt mee dat een beschuldiging iemand lang kan blijven achtervolgen. De wens om kinderseks op internet te bestrijden, mag geen vrijbrief zijn om deze andere misdaad te plegen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Tien jaar eis tegen Sushama O wegens moord op dochtertje

Tegen Sushma O. (35) is vandaag voor de rechtbank in Amsterdam een gevangenisstraf van tien jaar geëist wegens de moord op haar 7-jarige dochter op januari 2008.

O. wurgde haar dochter in een woning in Amsterdam-Zuidoost en diende het meisje mogelijk zwaar etsend azijnzuur toe.

O. zei voor de rechter zich te herinneren haar dochter te hebben gewurgd, maar van het toedienen van het azijnzuur zei de vrouw niets meer te weten.

Volgens haar had zij zichzelf van het leven willen beroven da de dood van haar dochter door het azijnzuur in te nemen.

Oorzaak in de moord lag in Sushama’s depressiviteit en ernstige relatieproblemen met haar vriend, zo bleek tijdens de behandeling van de zaak.

Toen agenten de woning op 15 januari 2008 betraden, troffen zij O. verward aan met braaksel op haar kleding. In de badkamer lag het 7-jarige meisje op haar rug, zij was toen al overleden.

Op de wasmachine stond een leeg azijnzuurflesje en lag een keukenmes. O. werd naar het ziekenhuis gebracht en verbleef enige tijd op de afdeling intensieve zorg, maar overleefde het drama.

O. zei later tegen de politie dat zij haar dochter heeft vermoord ''uit pure wanhoop''.

De gescheiden vrouw kwam in 2005 voor haar nieuwe vriend naar Nederland, maar kreeg al snel problemen met de man. Het stel had vaak slaande ruzie en ook het dochtertje kreeg regelmatig klappen.

Een therapeut adviseerde O. al eens dat ze beter bij de man weg kon gaan en op zichzelf moest gaan wonen.

Volgens justitie ''doemt een beeld op van een vrouw die keer op keer wordt geconfronteerd met mannen die haar dochter niet accepteren''.

Uit psychologisch onderzoek kwam naar voren dat O. tijdens het incident verminderd toerekeningsvatbaar was vanwege haar depressieve stoornis, die zeer waarschijnlijk door de relatieproblemen kwam.

Het OM hield in de strafeis ook rekening met het feit dat de verdachte achteraf erg veel spijt heeft.

Tijdens de zaak zei de geëmotioneerde moeder: ''Ik vraag me ook af hoe zoiets heeft kunnen gebeuren. Zolang ik leef heb ik mijn dochter niet meer.''

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook