donderdag 5 maart 2009

OM wil Holiday uit het politiekorps

Voormalig hoofdcommissaris van politie op St. Maarten Derrick Holiday stond vandaag voor de rechter in de beroepszaak tegen zijn veroordeling van oktober vorig jaar.
Zowel Holiday als het Openbaar Ministerie ging in beroep. Het OM wil dat Holiday voor vijf jaar uit het politiekorps wordt verbannen.

Holiday zei dat het onderzoek naar zijn handel en wandel werd geïnitieerd door het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken, de minister van Justitie David Dick, het OM en het gerecht om hem weg te krijgen. Volgens de ex-hoofdcommissaris heeft het alles te maken met de staatkundige veranderingen.

“Dit proces wordt gevoerd om aan te tonen dat St. Maarten niet klaar is voor de status van land, omdat zelfs de hoofdcommissaris corrupt is”, zei hij in een poging het Hof te overtuigen van een complot tegen hem. Holiday is verder van mening dat hij geslachtofferd is omdat hij tegen de komst van de marechaussee op St. Maarten was.
Holiday werd in eerste aanleg veroordeeld tot vier maanden voorwaardelijk met drie jaar proeftijd en een boete van 10.000 gulden. De advocaat-generaal eiste hetzelfde als zijn voorganger in eerste aanleg: een jaar voorwaardelijk met twee jaar proeftijd en een verbod om de komende vijf jaar bij de politie te werken.
Holiday wordt ervan beschuldigd 43 immigratiedocumenten vervalst te hebben tussen april en augustus 2004. Ook heeft hij valsheid in geschrifte gepleegd om een huurvergoeding te krijgen, wat van februari 2004 en juni 2007 gebeurde. Hij had geen recht op de huurvergoeding omdat hij de eigenaar van het onroerend goed was.
De immigratiedocumenten waren ontworpen door het, inmiddels veroordeelde, voormalige hoofd van Immigratie Marcel Loor. Doel van de formulieren was, aldus Holiday, om illegalen de kans te geven naar hun land van herkomst te reizen om de benodigde documenten te verzamelen om een legale status op St. Maarten te krijgen.

Hij deed dit ‘op humanitaire gronden’, om mensen die al jaren op het eiland woonden en werkten een kans te geven. Hij zegt dat hij toestemming had van de gezaghebber om de documenten te tekenen.

De advocaat-generaal zei dat het overheidsapparaat in de Nederlandse Antillen veel te wensen overlaat. “Er is een gebrek aan capaciteit en expertise. Dit geeft mensen de ruimte om dingen te fixen en te manipuleren. Het systeem om migratie te registreren is niet waterdicht en bestaande regels werden gebogen”, zei hij.

“Dit gebeurde ook met de huurvergoeding. Die als extra bron van inkomsten werd gebruikt. Dit is een schande. De hoofdcommissaris moet zich verre houden van dubieuze activiteiten.” Het pleidooi van advocaat Joeri Essed was grotendeels gelijk aan dat in eerste aanleg.

Hij zegt dat zijn cliënt onschuldig is en vrijspraak moet krijgen. Hij zegt bovendien dat de aanhouding en voorlopige hechtenis van Holiday niet wettig waren. Het Hof doet uitspraak op 26 maart.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Eis: Tik op de vingers na brute en sadistische verkrachting

FistingTegen de 38-jarige Manno K. uit Leeuwarden is door het Openbaar Ministerie 2,5 jaar cel geëist omdat hij zijn ex-vriendin op brute wijze zou hebben verkracht.

Het slachtoffer zou door K. in december 2006 in haar woning in Leeuwarden zijn vastgebonden en met twee vuisten tegelijkertijd in zowel de vagina als de anus zijn gepenetreerd.

Daarbij liep zij zulke ernstige verwondingen op dat zij incontinent is geworden en tot voor kort afhankelijk was van een stoma.

De verdachte ontkent de dader te zijn. Uit de telefoongegevens van het slachtoffer blijkt dat de verdachte haar kort voor de verkachting een sms stuurde.

Daarin sprak hij het verlangen uit anale seks met haar te hebben ''op zijn manier''. Volgens de verdachte is zijn telefoon gehackt door een onbekende.

Een telecomexpert achtte dit na het bekijken van de belgegevens echter niet mogelijk. Ook werden er DNA-sporen die van K. zouden kunnen zijn aangetroffen in de met bloed en ontlasting besmeurde slaapkamer

Ik heb hier geen woorden voor. Het OM is helemaal gestoord met zo'n eis. Welkom in nederland waar je voor belasting ontduiking 9 jaar krijgt en voor verkrachting met zware mishandeling en het toebrengen van blijvend lichamelijk letsel slechts 2,5 jaar eis.

Eerder kreeg in Eindhoven een geweldadige verkrachter (De Genneper park verkrachter) een eis van 6 jaar en een uitspraak van 4 jaar aan zijn broek. Zijn geweldadigheid was niet van het kaliber zoals hierboven beschreven. Het lijkt erop dat eisen en uitspraken in Nederland gewoon natte vinger werk zijn.

Uitspraak 19 maart. Het zou vier jaar worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

10 jaar eis voor poging tot moord

Het Openbaar Ministerie  in Lelystad heeft donderdag tien jaar gevangenisstraf geëist tegen de 47-jarige Y.M. uit Almere en haar 53-jarige minnaar H.B. uit Almere.

Op 5 september probeerden de twee de partner van de vrouw te vermoorden. Volgens justitie drogeerden ze het slachtoffer met medicijnen. Toen hij buiten bewustzijn was, zou B hem meerdere keren met een zwaar voorwerp, waarschijnlijk een hamer, op het hoofd hebben geslagen. Getuigen waarschuwden de politie, toen de verdachte het slachtoffer in zijn auto probeerde te slepen. Uiteindelijk liet hij hem zwaargewond achter op straat.

Het slachtoffer heeft nog steeds dagelijks verzorging nodig en is waarschijnlijk niet in staat ooit nog een zelfstandig leven te leiden.

De uitspraak is op 19 maart. Het zou acht jaar worden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Man al jaren slachtoffer van identiteitsfraude | overheid weigert schuld te erkennen

Zakenman Ron Kowsoleea (49) is al sinds 15 jaar slachtoffer van identiteitsfraude nadat een oud klasgenoot –Imro C.- die bij een boete voor zwartrijden in de tram Ron’s naam opgaf. Dit werd zonder identificatie geaccepteerd door de politie en Ron’s naam werd ingevoerd in de computer. Daarmee begon de lange lijdensweg van de echte Ron Kowsoleea. Hij staat sindsdien in politie- en justitieregisters te boek als harddrugsverslaafde, crimineel en ongewenst vreemdeling zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het gekke is: het lukt hem niet om zijn naam te zuiveren. Hij is compleet vastgelopen in het systeem van aan elkaar gelinkte databanken.

De politie maakte weliswaar proces-verbaal op van de vergissing. Maar de vervuilde bestanden verspreidden zich door politie- en justitieregisters als een olievlek. Imro C. bleef zich bedienen van zijn identiteit. Kowsoleea werd zonder het te weten veroordeeld. Zijn strafblad telt naar eigen zeggen 43 delicten. De zakenman kreeg de marechaussee, FIOD, KLPD en de Rijksrecherche achter zich aan. Ook werd hij inmiddels 40 keer van de weg geplukt dus nu blijft hij maar thuis.

Eens had Ron een goed lopend bedrijf, maar dat is hij kwijt. Ook moet hij binnenkort zijn huis uit. Ten einde raad is Kowsoleea sinds 2007 fulltime bezig zijn naam te zuiveren. Ook schakelde hij de Nationale Ombudsman in. Tot nu toe zonder resultaat. Begin deze maand oordeelde de Haagse rechtbank dat de staat niet verantwoordelijk is voor vervuilde politie- en justitieregisters. ,,Het is ondoenlijk om te vechten tegen de staat. Dit is een ongrijpbaar monster.’’

 

Zie ook:

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook