woensdag 6 juli 2016

Eis: 10 jr en tbs voor familiemoorf Veghel

Tegen een zeventienjarige jongen die 1 September vorig jaar zijn moeder  Neriman Soysal (50), oma Hatun (67) en zusje Adelinur (10) doodde in hun huis aan de Fazantendonk in Veghel, is vandaag tien jaar cel en tbs geëist door het Openbaar Ministerie.

Wegens de ernst van de zaak heeft het OM de rechtbank in Den Bosch gevraagd de jongen als volwassene te berechten. Ook zouden de behandelmogelijkheden volgens het OM bij een (volwassen) tbs-kliniek beter aansluiten bij zijn te behandelen problematiek. De jongen is volgens deskundigen sterk verminderd toerekeningsvatbaar.

Zijn motief is onbekend. De vader van het gezin was enkele jaren geleden overleden. Het gezin stond niet bekend als probleemfamilie, werd al eerder duidelijk. ,,Iedereen is geschrokken van wat er is gebeurd, iedereen is verdrietig'', zei een bestuurslid van de Selimiye-moskee vorig jaar. ,,De slachtoffers komen uit onze gemeenschap. Veghel is niet groot, ik zag hen regelmatig. Maar wat voor problemen er mogelijk in de familie speelden, weten wij niet.''

De zaak is behandeld achter gesloten deuren vanwege de leeftijd van de verdachte.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook