maandag 12 februari 2007

Eis: 12 jaar voor oude moord in Lage Zwaluwe

Tegen H.S. (68) uit Kaatsheuvel is voor de rechtbank in Breda is vanmiddag vijftien jaar gevangenisstraf geëist voor betrokkenheid bij de moord op Yalcin Colkusu (31) uit Waalwijk.

Colkosu werd in 1991 als vermist opgegeven. Tijdens verbouwingswerkzaamheden in een woning aan de Dorpsstraat in Lage Zwaluwe in juli vorig jaar werd onder de vloer van de badkamer het skelet van Colkosu aangetroffen. S. woonde begin jaren negentig in het huis en had er een shoarmazaak. Hij zou ruzie hebben gehad met het slachtoffer over de overname van de zaak.

Uit onderzoek op het skelet door het Nederlands Forensisch Instituut is vast komen te staan dat Colkusu door een schotwond is overleden. Hij was geboeid en had een zak over zijn hoofd. S. ontkende tijdens de rechtszitting iets te maken te hebben gehad met de dood van Yalcin. ‘Ik heb hem de dag van zijn verdwijning niet gezien. Ik was in mijn huis in Waalwijk.’

S. begon in het pand aan de Dorpsstraat in 1990 een shoarmazaak en verkocht alles weer in 1995. ‘Er is rond die tijd wel een koffer met heel veel geld bij mijn zaak naar binnen gebracht, misschien dat de moord op Yalcin daarmee te maken heeft gehad, maar ik weet van niets.’

In de auto van Colkosu trof de politie in 1991 een plattegrond aan van Lage Zwaluwe met daarop de shoarmazaak van S. en een briefje van de verdachte. Buren hebben verklaard dat er in de periode dat Yalcin is verdwenen ‘s avonds steenpuin in de shoarmazaak heeft gelegen. Ook buiten zou een tijdje steenafval hebben gelegen.

Volgens getuigen had Yalcin de vijftiende maart een middag vrijgenomen van zijn werk omdat hij met S. had afgesproken om een betaling te doen voor de shoarmatent. ‘De gruwelijke geheimen van Dorpsstraat nummer 8 zullen we wel nooit precies te weten komen’, zei officier van justitie J. van Aken. ‘Dat S. betrokken is geweest bij de moord op Colkusu is voor mij duidelijk.’ De raadsman van S. dacht daar anders over. Volgens hem zijn er getuigen uit de Turkse gemeenschap die verklaard hebben dat het slachtoffer door een andere man om het leven is gebracht.

Update Op 26-2-2007 wordt S. vrijgesproken (LJN: AZ9272)

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook