zaterdag 5 mei 2012

Man doodgeschoten in Rotterdam

Afgelopen nacht is Kaapverdiaan Anthony Fernandes (22) op de Westkousedijk in Rotterdam doodgeschoten. De man werd rond 1 uur gevonden door patrouillerende politiemannen die op de schoten waren afgekomen. Er zijn nog geen verdachten in beeld en over de oorzaak tast de politie nog in het duister. Volgens getuigen zou hij zijn neergeschoten door 2 mannen met bivakmutsen.

Anthony was voetballer en maakte naam als rapper 'Toyfeunen'. Volgens ingewijden hield hij zich ook met illegale activiteiten bezig. Hij was nog maar net een half jaar uit de gevangenis.
Update 6-5-2012:
Anthony's oom heeft zich uit verdriet opgehangen aan de Mathenesserbrug.
Update 20-7-2012:
Het politieteam dat de moord onderzoekt wordt opgeheven.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Baby overleden na racistische aanval

Een zwangere vrouw die op 26 maart op straat werd mishandeld door een groep jongens, heeft op 4 april haar kind verloren. Dat heeft de politie vandaag pas bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving door Het Parool.

    Het is nog niet bekend of de te vroege geboorte is veroorzaakt door de mishandeling. Het Nederlands Forensisch Instituut doet daar onderzoek naar.

    De vrouw liep samen met een man over de Nieuwendijk waar ze een woordenwisseling kregen met de groep. De jongens sloegen, trokken en duwden de man en de vrouw op de Beurspassage.

    Het zwangere slachtoffer moest ter controle naar het ziekenhuis, waar de baby niets leek te mankeren. Ruim een week later kwam het kind echter te vroeg ter wereld. Het is niet bekend hoe lang de vrouw zwanger was. De verdachten waren allemaal onder de 18 jaar, maar de politie kon verder niets zeggen over hun identiteit omdat het namelijk om Marokkaanse jongens ging.

    De vrouw was zélf ook Marokkaans en haar man een neger. Dat zinde de jongens niet dus zij werd uitgemaakt voor ´negerhoer´  waarop een vechtpartij ontstond. De vrouw werd hierop meermalen in haar buik getrapt.

    Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook