dinsdag 10 mei 2011

Uitspraak: 15 jaar voor moord in Tilburg

Een man (24) uit Tilburg is door de rechtbank in Breda vandaag veroordeeld tot vijftien jaar celstraf wegens moord op zijn  huisgenoot Mahamad Jama Gouled (38) op 19 mei vorig jaar in hun woning aan de Enschotsestraat in Tilburg (foto). Tegen de man was een levenslange gevangenisstraf geëist.

De verdachte heeft verschillende verklaringen afgelegd over de moord. Eerst zei hij gek te worden van de harde muziek van zijn huisgenoot. In een latere verklaring vertelde hij dat de Koran, het heilige boek van de islam, hem zei wat hij moest doen. De man brak de deur van de kamer van zijn huisgenoot open en sneed hem de keel door.

Er zijn geen aanwijzingen gevonden voor een psychische stoornis ten tijde van de moord. De rechtbank gaat er daarom van uit dat de Tilburger volledig toerekeningsvatbaar was.

De officier van justitie had een levenslange gevangenisstraf geëist, omdat de man op basis van zijn geloofsovertuiging handelde en er dus een reële kans op herhaling zou bestaan.

De rechtbank volgt de eis niet omdat het gaat om een enkelvoudige moord, gepleegd door een verdachte zonder strafblad. Er zijn geen extra omstandigheden die een levenslange straf rechtvaardigen, aldus de uitspraak (LJN: BQ3900).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook