dinsdag 25 mei 2010

Eis 18 jaar voor moord op Raoul Cuevas

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar achttien cel geëist tegen Harold C. (28) uit Den Bosch en een man (27) uit Alkmaar die worden verdacht van de moord op de Raoul Cuevas (23) op 9 juli vorig jaar in de Geulstraat in Alkmaar.

Harold C. heeft bekend Raoul Cuevas te hebben doodgeschoten. Aanleiding zou een langlopend conflict over drugs zijn. De Alkmaarder heeft volgens justitie gezorgd voor het wapen en een vluchtauto en heeft Raoul Cuevas vlak voor de moord in de gaten gehouden. Justitie gaat uit van een vooropgezet plan om het slachtoffer te doden.

Volgens de verdachten waren ze van plan het slachtoffer alleen te mishandelen, niet te vermoorden. De twee hadden daarvoor iemand ingehuurd. Die zou er echter met het geld en de vluchtauto vandoor zijn gegaan. Hij staat donderdag terecht, evenals een man uit Delft.

Harold C. hoorde vandaag bovenop de achttien jaar ook drie jaar tegen zich eisen vanwege onder meer ontvoering, mishandeling en poging tot doodslag.

Uitspraak op 22 juni. Het zou 12 en 8 jaar worden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Nieuwe arrestaties in verband met dood Redmar Smedema

Vanmorgen zijn een jongen (19) uit Damwoude en een jongen (17) uit Broeksterwoude gearresteerd in verband met twee vechtpartijen bij discotheek Club Q in Tytjerksteradiel in de nacht van 17 op 18 april.


Bij één van die vechtpartijen kwam Redmar Smedema (16) uit Bergum om het leven. Bij de andere vechtpartij, op de parkeerplaats van Club Q, raakte in dezelfde nacht  Gerard Dijkstra (20) uit Damwoude ernstig gewond. 

De twee arrestanten worden verdacht van betrokkenheid bij één of beide vechtpartijen. Ze zijn aangehouden na onderzoek en getuigenverklaringen.Eerder werden op 9 en 11 mei een jongen (18) uit Damwoude en een jongen (17) uit Veenwouden opgepakt. Volgens het OM kennen de vier verdachten elkaar.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

OM raakt tekeningen kwijt in Passage liquidatieproces

Het Openbaar Ministerie is weer eens wat kwijt: Namelijk twee cruciale tekeningen van kroongetuige Peter La Serpe in het Amsterdamse liquidatieproces Passage. Dat zei advocaat Sander Janssen van verdachte Jesse Remmers. Het OM laat in een reactie weten het “zeer ongelukkig en spijtig” te vinden dat de twee tekeningen niet meer gevonden zijn.

De tekeningen zijn volgens Janssen belangrijk omdat ze gemaakt zijn in de eerste fase van de verhoren van La S. Het gaat om een tekening van de vluchtroute, die La Serpe maakte tijdens zijn allereerste zogeheten kluisverklaring. En een tekening over de plaats delict, waarop onder meer moet staan waar geschoten is en waar de twee gestaan zouden hebben.

In de loop der tijd heeft La Serpe volgens de advocaat net als andere getuigen informatie gekregen van de recherche, zoals over de plaats waar de hulzen werden aangetroffen. Op basis daarvan kan hij zijn verklaring hebben aangepast.“Het is bizar dat het OM zo'n bewijsstuk kwijtraakt”, aldus Janssen, die stelt al sinds juni vorig jaar op zoek te zijn naar de tekeningen.“Daar wordt vandaag zeker over gesproken.”

Het is natuurlijk sowieso raar dat het OM stukken kwijtraakt, maar nadat al duidelijk is geworden dat La Serpe met info 'gevoed' is door de recherche, is het wel zeer verdacht dat zijn tekeningen van daarvoor wegzijn. Al met al wordt het vertrouwen in het OM hiermee niet groter. Als er één ding is dat het OM al een tijdje kwijt is, dan is het dat ze de weg kwijt zijn.

Het liquidatieproces wordt vandaag voortgezet in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook