dinsdag 25 mei 2010

OM raakt tekeningen kwijt in Passage liquidatieproces

Het Openbaar Ministerie is weer eens wat kwijt: Namelijk twee cruciale tekeningen van kroongetuige Peter La Serpe in het Amsterdamse liquidatieproces Passage. Dat zei advocaat Sander Janssen van verdachte Jesse Remmers. Het OM laat in een reactie weten het “zeer ongelukkig en spijtig” te vinden dat de twee tekeningen niet meer gevonden zijn.

De tekeningen zijn volgens Janssen belangrijk omdat ze gemaakt zijn in de eerste fase van de verhoren van La S. Het gaat om een tekening van de vluchtroute, die La Serpe maakte tijdens zijn allereerste zogeheten kluisverklaring. En een tekening over de plaats delict, waarop onder meer moet staan waar geschoten is en waar de twee gestaan zouden hebben.

In de loop der tijd heeft La Serpe volgens de advocaat net als andere getuigen informatie gekregen van de recherche, zoals over de plaats waar de hulzen werden aangetroffen. Op basis daarvan kan hij zijn verklaring hebben aangepast.“Het is bizar dat het OM zo'n bewijsstuk kwijtraakt”, aldus Janssen, die stelt al sinds juni vorig jaar op zoek te zijn naar de tekeningen.“Daar wordt vandaag zeker over gesproken.”

Het is natuurlijk sowieso raar dat het OM stukken kwijtraakt, maar nadat al duidelijk is geworden dat La Serpe met info 'gevoed' is door de recherche, is het wel zeer verdacht dat zijn tekeningen van daarvoor wegzijn. Al met al wordt het vertrouwen in het OM hiermee niet groter. Als er één ding is dat het OM al een tijdje kwijt is, dan is het dat ze de weg kwijt zijn.

Het liquidatieproces wordt vandaag voortgezet in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook