dinsdag 25 mei 2010

Eis 18 jaar voor moord op Raoul Cuevas

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag voor de rechtbank in Alkmaar achttien cel geëist tegen Harold C. (28) uit Den Bosch en een man (27) uit Alkmaar die worden verdacht van de moord op de Raoul Cuevas (23) op 9 juli vorig jaar in de Geulstraat in Alkmaar.

Harold C. heeft bekend Raoul Cuevas te hebben doodgeschoten. Aanleiding zou een langlopend conflict over drugs zijn. De Alkmaarder heeft volgens justitie gezorgd voor het wapen en een vluchtauto en heeft Raoul Cuevas vlak voor de moord in de gaten gehouden. Justitie gaat uit van een vooropgezet plan om het slachtoffer te doden.

Volgens de verdachten waren ze van plan het slachtoffer alleen te mishandelen, niet te vermoorden. De twee hadden daarvoor iemand ingehuurd. Die zou er echter met het geld en de vluchtauto vandoor zijn gegaan. Hij staat donderdag terecht, evenals een man uit Delft.

Harold C. hoorde vandaag bovenop de achttien jaar ook drie jaar tegen zich eisen vanwege onder meer ontvoering, mishandeling en poging tot doodslag.

Uitspraak op 22 juni. Het zou 12 en 8 jaar worden

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook