donderdag 27 februari 2014

Dode vrouw gevolg van wurg-sex?

De vrouw (43) die 26 februari 2013 aan de Lodijk in Rotterdam-IJsselmonde stierf, werd gewurgd tijdens een gewaagd minnespel.

Dat heeft de verdachte, Martijn A. (46), verklaard. Justitie verdenkt de man van doodslag of zware mishandeling met de dood tot gevolg, maar A. ontkent dit. "Mijn cliënt heeft zelf de politie gebeld en de vrouw leefde nog toen zij arriveerden. Daaruit blijkt al dat de man dit niet heeft bedoeld. Ik kan verder zeggen dat het slachtoffer een liefhebster was van SM", aldus zijn advocaat Jan-Hein van Dijk.

Deskundigen hebben, naar aanleiding van observaties in het Pieter Baan Centrum (PBC), donderdag tijdens de zitting aangegeven dat A. tbs met dwangverpleging moet krijgen. A. schrok van deze conclusies en wil daarom psychologisch en psychiatrisch onderzocht worden. Eerder weigerde hij dergelijke onderzoeken. Ook vindt hij het goed dat familieleden en bekenden van hem worden ondervraagd. "Veel slechter kan het niet worden", zei zijn advocaat.

De zitting van vandaag is gestaakt, zodat de verdachte terug naar het PBC gestuurd kan worden, en wordt in mei voortgezet. De verdachte is een ex-verslaafde die ook dakloos is geweest. Hij is eerder veroordeeld voor mishandeling van het slachtoffer.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook