zaterdag 5 juni 2010

De hypocrisie rond Joran

In de Peruaanse pers is Joran al veroordeeld: “De moordenaar met de strop om zijn nek" (la razon), “Achter de tralies” (Peru21), “Video nekt buitenlander” (crome)
joran-sensatie

Met de moord op de Peruaanse Stephany Flores Ramirez en Joran’s recente arrestatie in deze zaak is de Joran-koorts weer tot een hoogtepunt gestegen en is hij wereldwijd nieuws geworden.

Op Internet fora weten de meeste mensen het precies: “hij is schuldig, je ziet het aan zijn ogen”, “hij is een sociopaath en een pathologische leugenaar”. Er zijn in ieder geval in Nederland al bijna 16 miljoen rechters, die zonder dat ze Joran ooit ontmoet hebben en zonder dat ze ooit maar enig stuk uit de politiedossiers hebben gelezen, menen precies te weten wat er is gebeurd en waarom dat is gebeurd. Vrijwel unaniem wordt hem een lang verblijf in de gevangenis toegewenst, waar hij dagelijks verkracht mag worden. Steevast wordt hierbij de ‘slapheid’ van het Nederlands rechtsstelsel aangehaald en velen lijken martelen een aanvaardbare methode te vinden om hem te laten bekennen want ‘de waarheid moet eindelijk boven komen’.

Wiens waarheid? Joran heeft –weliswaar in twee verschillende verhalen- bekent dat Natalee gestorven is en dat hij haar lijk gedumpt heeft. Daar staat in de Nederlandse Antillen 6 maanden gevangenisstraf op en die heeft hij al in voorarrest uitgezeten. Zelfs als hij veroordeeld wordt dan mag hij gelijk de rechtszaal verlaten.

Vele mensen echter nemen hier geen genoegen mee. Uit een soort van superieur gevoel van beter weten nemen sommigen geen genoegen met minder dan een bekentenis dat hij Natalee vermoord heeft, liefst natuurlijk op brute wijze na haar eerst wreed verkracht te hebben.

Wat betreft Stephany, wier lichaam spreekwoordelijk gezegd nog warm is, weten velen ook al precies wat er is gebeurd, hoewel daar 3 versies de boventoon spelen.

 1. Joran had gokschulden dus heeft hij haar vermoord om haar geld te stelen.
 2. Joran wou sex, maar Stephany wou niet aan zijn wensen toegeven dus heeft hij haar vermoord
 3. Joran heeft een ziekelijke zucht naar aandacht dus heeft hij Stephany vermoord precies 5 jaar nadat hij Natalee heeft vermoord

Misschien is een van deze theorieën waar, maar het zijn gewoon theorieën, bedacht door iemand achter een toetsenbord en nageblaat door de rest van de wereld.

Niemand van ons weet of Joran schuldig of onschuldig is wat betreft de moord op Stephany. Er is maar één persoon, mogelijk twee, die dat wel weten: Joran en de eventuele echte moordenaar.

Joran voorgeleid bij de Peruaanse politie
Als Joran schuldig is aan de dood van Stephany verdient hij straf en dat mag van mij best een forse straf worden, maar waarom toch zo’n wereldwijde haat tegen Joran? Toegegeven, het lijkt geen frisse jongen en hij heeft de schijn tegen, maar zelfs als hij Natalee gedumpt heeft en Stephany vermoord heeft: er zijn wel mensen die minstens zo erge dingen hebben gedaan, maar waar geen leger journalisten achter aan zit.

De publieke verontwaardiging in Peru is ook lichtelijk overdreven. natuurlijk, het is een ramp voor ouders om je kind te verliezen, maar er worden dagelijks mensen vermoord in Peru en er kraait geen haan naar.

Dito in Nederland. Vandaag nog wordt er in Ridderkerk een dode vrouw gevonden op haar hotelkamer: 5 regeltjes in de krant en niks internationale klopjacht op de dader. De identiteit van de vrouw is niet bekend gemaakt, er zijn geen foto’s van haar verschenen en over de identiteit van de vermoedelijke dader worden geen mededelingen gedaan.

Wie weet er nog zo de naam te noemen van de man die in Tolbert 2 kleine kinderen vermoordde? (Het was Avi Cohen). Wie weet er zo de naam van de man die het meisje Robienna Reboe heeft vermoord? (Dat was Shelwin R). Wie vermoordde Tessa Klaver (haar ex, Marco D.). Wie heeft er ooit de namen geweten van de 3 voudige moordenaars in de Playstationmoorden waarbij een vrouw, een meisje en een jongen werden vermoord (Het waren Ugur U, Edwin Z. en Rutger M.). Wie kan zich herinneren in de krant gelezen te hebben van de Filipijnse Evelyn Bartolay die door haar man in de tuin van hun huis in Sliedrecht voor de ogen van hun twee kinderen met een mes wordt afgeslacht? Kent u de naam van de dader? (Jan P.)
In Thailand wordt een belg gearresteerd omdat hij zijn ex, duik instructrice Chompoonut "Jeab" Kobram (23) met een mes afslacht (hij steekt haar 48 keer). Hebt u er iets over gelezen? Weet u zijn naam? (Sam Van Treeck). Hebt u er iets over gelezen

Allemaal heel ernstige zaken waarin onnoemelijk leed is veroorzaakt. Bijna niemand kent ze, maar als het om Joran gaat dan is het plots wereldnieuws.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

FBI liet Joran lopen op Aruba | Joran beschuldigt vader Paul van der Sloot

Het blijkt dat de FBI in samenwerking met de Arubaanse autoriteiten op 10 mei jongstleden op Aruba op video heeft vastgelegd hoe Joran van der Sloot de advocaat van Beth Holloway, John Kelley, afperste.
Joran had contact opgenomen met Beth Holloway en vertelde dat hij voor een bedrag van 250.000 USD wilde vertellen hoe Natalee aan haar eind was gekomen en waar haar lichaam was.
Haar davocaat zette toen met de FBI en de Arubaanse autoriteiten een 'sting' operatie op.

Op een hotelkamer in Aruba vertelde Joran dat hij Natalee van het balkon haf afgeduwd en dat hierbij haar schedel opengespleten was. Vervolgens zou hij zijn vader hebben gebeld die hem hielp het lichaam  van Natalee te begraven. De FBI nam het gesprek op. Kelley ging zelfs nog met Joran  mee naar de vermeende vindplaats van het lichaam van Holloway, maar er werd niets gevonden.Joran kreeg hiervoor een aanbetaling van 25.000 USD (aanvankelijk was er sprake van 15.000 USD)

Er was kennelijk toch niet genoeg bewijs, Joran werd niet opgepakt en vloog drie dagen later naar Peru,
Na de afpersing vloog Joran van Aruba naar Colombia, om vervolgens naar Peru door te reizen, waar hij nu wordt verdacht van moord op Stephany Tatiana Flores Ramirez (21).Afgelopen week werd pas bekend dat Van Der Sloot door justitie in de Verenigde Staten in staat van beschuldiging is gesteld wegens de afpersing ('extortion' en 'wire fraud'). Volgens de aanklacht zou Joran vorige maand al een deel van het bedrag op zijn rekening hebben ontvangen (eerst werd gezegd 15.000 USD, later zou het om 25.000 gaan). De beschuldiging werd door justitie echter pas naar buiten gebracht nadat Van der Sloot ook verdacht werd van de moord Stephany Flores.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vrouw omgebracht in hotelkamer Ridderkerk

In een kamer van het Van der Valk Hotel in Ridderkerk is vanmiddag een vrouw door een misdrijf om het leven gekomen.

De politie kreeg begin van de middag een melding dat er iemand in het hotel aan de Krommeweg om het leven zou zijn gebracht. In de hotelkamer trof de politie een ernstig gewonde vrouw aan. Medische hulp mocht niet meer baten, de vrouw overleed ter plaatse.

De politie gaat uit van een misdrijf in de relationele sfeer. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Voorkeursbehandeling voor Sander Vreeswijk

Politieagent Sander Vreeswijk mag rekenen op een voorkeursbehandeling door justitie na de verkrachting en moord op Milly Boele (12). Waar ieder ander in zijn plaats 7 weken naar het Pieter Baan Centrum moet voor observatie en voor maatschappelijke, psychologische en pscychiatrische evaluatie, hoeft Sander Vreeswijk dit niet. In plaats van 7 weken in het Pieter Baan zal hij in zijn cel worden bezocht door een psycholoog of psychiater.

Justitie ontkent dat het om een voorkeursbehandeling zou gaan, maar dat het erom gaat dat ze in het Pieter Baan zijn veiligheid niet kunnen garanderen.  "Verdachten van dit type misdrijven kunnen vijandig en agressief door de groep tegemoet worden getreden. Dat kan de observatie schaden, bovendien kan de veiligheid in het geding raken. Daarom gaat V. niet naar het PBC", zegt het OM.

Dat is natuurlijk klinkklare nonsens omdat ‘verdachten van dit type misdrijven’ júist naar het Pieter Baan gaan. Voor andere verdachten ‘van dit type misdrijven’ is nog nooit een uitzondering gemaakt.

What’s next? Na veroordeling zijn straf met een enkelbandje thuis uitzitten omdat justitie zegt zijn veiligheid in de gevangenis niet te kunnen garanderen?

Zoals gewoonlijk zorgt justitie weer goed voor zijn eigen mensen.

 • 9 mei 2007; psycholoog/criminoloog Marieke Liem en forensisch psycholoog en criminoloog Frans Koenraadt publiceren een rapport over kinderdoding, waaronder 160 ‘gevallen’ uit het Pieter Baan.
 • Avi C. de dubbele kindermoordenaar uit Tolbert werd geobserveerd in het Pieter Baan (2x zelfs)
 • Irene ‘t H. die in 2004 haar kind vermoordde ging naar het Pieter Baan
 • Kim V. die in 2006 haar 2 kinderen doodsteekt ging naar het Pieter Baan
 • Koos H. ging gewoon naar het Pieter Baan
 • Mike J. en Wanda, de moordenaars van Rowena Rikkers, gingen naar het Pieter Baan.
 • Han Lan C uit Roermond die in 1999 haar zoontje wurgde, ging naar het Pieter Baan
 • Peuterleidster M.B. die haar 3 maanden oude zoontje doodt ging naar het Pieter Baan
 • Josje C., die Isabella Kwakernaat vermoordde, ging naar het Pieter Baan
 • Leo S, die een 7 jarig meisje uit Ede ontvoert en verkracht (maar nog niet vermoord), moest naar het Pieter Baan. Pas in de gevangenis wordt hij zwaar mishandeld.
 • Marieke H uit Enschede, die twee kinderen ombracht, ging naar het Pieter Baan
 • Cees B. (Schiedammer parkmoord, moest naar het Pieter Baan
 • Wik H (de echte dader van de Schiedammer parkmoord) moest naar het Pieter Baan
 • Martin C. De moordenaar van Sabine Jansons, ging naar het Pieter Baan
 • De moordenaar van Maartje Pieck ging naar het Pieter Baan

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Professor Smalhout gearresteerd voor wapenbezit | Nederland weer veilig

Topcrimineel Professor Smalhout kon na jaren eindelijk in de boeien worden geslagen. We kunnen weer veilig over straat
smalhout
Nederland is sinds gisteren weer een stuk veiliger door een reuze actie van de politie die de gevaarlijke crimineel Professor Bob Smalhout (83) arresteerde voor wapenbezit. We kunnen met zijn allen weer veilig over straat en uw kinderen kunnen weer buitenspelen.

De hoogbejaarde Emeritus Hoogleraar Anaesthesie en Telegraaf columnist Smalhout, bezat volgens justitie in zijn uitgebreide legale collectie historische wapens 9 stuks waarvoor hij géén vereiste vergunning had.

De actie volgt uit een veel groter onderzoek, waarbij de politie afgelopen maandag een omvangrijke wapenvondst deed in Reeuwijk. Daarbij werd Robert van G. (55) de schoonzoon van Smalhout, uit Volendam aangehouden. De schoonzoon is voor veertien dagen in voorlopige hechtenis genomen. Van G. is gezagvoerder bij de KLM en leeft al jaren in onmin met zijn schoonvader.

Smalhout, die lid is van een schietvereniging en lid is van een vereniging van verzamelaars van historische wapens was zo aangedaan door de arrestatie dat zijn bloeddruk zeer hoog opliep. Hij werd daarom op last van een GGD arts –die ongetwijfeld ook in het complot zat- weer vrijgelaten.

Gelukkig dat Nederland met deze vangst weer veiliger. In Amsterdam West loopt de eerste de beste hang marokkaan met een Smith&Wesson in zijn broeksband en zou worden aangepakt, maar gelukkig koos justitie hier voor de arrestatie van een levensgevaalijk kopstuk in de internationale wapenhandel.

Smalhout ontkent trouwens dat hij voor de 9 vuurwapens een vergunning nodig heeft. Hij wordt bijgestaan door wordt bijgestaan door advocaat mr. Geert-Jan Knoops en diens echtgenote mr. Carry Hamburger. Volgens hen staat het nog lang niet vast dat hun cliënt de vuurwapenwet heeft overtreden. Ze zullen vuurwapendeskundigen inschakelen om vast te stellen of de betreffende wapens vergunningsplichtig zijn.

Update 24 juli 2010: Prof. Smalhout wordt niet langer vervolgd. Justitie heeft hem er van op de hoogte gesteld dat er te weinig dan wel geen bewijs is. Smalhout bekijkt nog of hij een schadeclaim wegens imagoschade in zal dienen. Het is ook te dol. Puur op beschuldiging van een ander wordt een oude man in de gevangenis gegooid en pas dán wordt er eens onderzoek gedaan.
Update 26 juli 2010: Oops. Foutje, Smalhout kreeg de brief per abuis, het is nog helemaal niet bewezen dat hij geen gevaarlijke crimineel is, maar het OM, de beroerdste niet, laat het er maar bij zitten, puur uit gooedheid van hun hart.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook