woensdag 2 juni 2010

Joran van der Sloot verdacht van moord in Peru

Stephany Tatiana Flores Ramirez
Tatiana-Flores-Stephany-Ramirez2
Joran van der Sloot (22) is volgens Peruaanse media hoofdverdachte van de moord op Stephany Tatiana Flores Ramirez (21), (foto), de dochter van circuspromotor en ex-autocoureur* Ricardo Flores(48) (bijgenaamd 'De Kogel', 'La Bala'). Flores is een vooraanstaand zakenman en president van de Peruaanse Automobile Club. In 2001 deed hij een gooi naar het vice-presidentschap van Peru en in 2006 een gooi naar het presidentschap. Van der Sloot is naar inmiddels naar Chili gevlucht en wordt gezocht door Interpol.

Stephany Tatiana Flores Ramirez werd woensdagochtend dood aangetroffen in hotel TAC aan de República de Panamá Avenue 6160, in de wijk Miraflores in de Peruaanse hoofdstad Lima. Ze werd gevonden door hotelmedewerkster Adely Abad Marchena (19) Ze is door messteken om het leven gebracht en had daarnaast nog meerdere verwondingen, toegebracht door geweld, op haar lichaam (inmiddels wordt gezegd dat een gebroken nek de doodsoorzaak zou zijn). De doodsoorzaak is hersenletsel. Volgens haar vader ‘zat de hele kamer onder het bloed’ en waren er tekenen van een hevige worsteling. Volgens de politie is zij reeds zondag tussen 8 en 8h20 's morgens omgebracht. Dat is toevalligerwijze exact 5 jaar na de dood/verdwijning van Natalee Holloway. In de kamer werd een tennisracket gevonden waarvan wordt aangenomen dat het het moordwapen is.
 

De hotelkamer – nr. 309- waar het lichaam gevonden werd, is op de naam van Joran van der Sloot geboekt. Medewerkers van het hotel zouden daarnaast aan de politie verklaard hebben dat ze Van der Sloot afgelopen weekend met het slachtoffer gezien hebben. Stephany, die van gokken houdt, zou na een ruzie met haar vader het huis hebben verlaten. Zij werd aanvankelijk als vermist opgegeven afgelopen vrijdag en afgelopen maandag werd haar auto –een Zwarte Jeep Cherokee, nummerbord A1B-533- gevonden in de wijk Surco (Surco ligt direct noordelijk van Miraflores). De politie oordeelde aanvankelijk dat het om een ontvoering ging.

5:20 uur, hotelmedewerkster Adeli Manchero ziet Joran en Stephany kamer 309 binnengaan
8 uur, Joran koopt twee koppen koffie bij een supermarkt en gaat terug naar zijn kamer
8:40 uur, Joran verlaat het hotel met een rugzak en koffers en zegt dat hij terugkomt. Hij vertrekt in haar Jeep
De vader van het slachtoffer, Ricardo Flores, liet op de Peruaanse televisie weten dat Van der Sloot in de nacht van zaterdag op zondag om kwart over vijf casino ‘Atlantic City’  aan de Avenue Benavides Pardo heeft verlaten met zijn dochter. Dat zou blijken uit beelden van bewakingscamera's. Er zijn echter ook bronnen die melden dat zij in het gezelschap van een groep Russen gezien zou zijn. Op zondagochtend werd zij om het leven gebracht.

Zuid-Amerikaanse kranten staan bol van 'El Gringo Asesino'
Joran-Gringo-asesino
Volgens Peruaanse media is Van der Sloot momenteel voortvluchtig.
De vader van Stephany heeft eveneens verklaard dat Van der Sloot zou zijn gevlucht naar Chili, en 31 mei Peru hebben verlaten via de grensovergang Santa Rosa in de provincie Tacna (in het uiterste zuiden van Peru, 1400 km van Lima). “We weten niet of hij daar nog steeds is, of dat hij naar Argentinië gegaan is”, aldus Flores. Interpol is op jacht naar Van der Sloot, die inmiddels internationaal gesignaleerd staat. Joran was 14 mei 2010 in Lima aangekomen om deel te nemen aan het LAPT Lima pokertournooi. Dat loopt echter van 2-5 juni, hetgeen zijn vertrek natuurlijk wel extra verdacht maakt. Er wordt echter ook gezegd dat hij in Lima in een hotel werkte.

Alles is vreemd genoeg wel op de kop af 5 jaar na de verdwijning van Natalee Holloway. Wordt Joran er toch ingeluisd? Uiteindelijk zegt zijn vlucht niet zoveel. Als ik plots met een dode geconfronteerd zou worden op een Peruaanse hotelkamer zou ik ook mogelijk ook niet op de politie wachten en denken de zaak even uit te kunnen leggen, zeker niet met Joran's voorgeschiedenis. Feit is wél dat Joran op zijn minst de schijn tegen heeft en dat er alle reden is om hem als verdachte aan te merken. Vraag me trouwens af waarom het vader Flores is die Joran van der Sloot aanwijst als verdachte en niet de politie.
De Chileense politie kan Joran alleen maar traceren, laten bewaken, en zijn paspoort in beslagnemen. Dat is een administratieve procedure, geen strafrechtelijke. De Peruaanse justitie moet dan vervolgens een verzoek aan Chili doen om hem te arresteren. Update 3 juni 2010: Joran zou via derden zijn Amerikaanse advocaat Jo Tacopina trachten te bereiken. Deze zei nog geen contact met Joran te hebben gehad en niet te weten waar zijn client is.  Tacopina waarschuwt bovendien voor het te vroeg trekken van conclusies.
Ook Bert de Rooij, de Nederlandse advocaat van Van der Sloot heeft nog niet van hem gehoord.

Twee broers, Oswaldo Apercana Pisconte en John Apercana Pisconte, die een shuttle service in Peru hebben, hebben verklaard Joran van Nazca (300km ten zuiden van Lima) in Peru naar Arica in Chili te hebben gebracht voor een bedrag van 1780 Soles (ca. 500 euro). Dat is vrij duur betaalt: Met de bus naar de grens met Arica (Chili) kost 40 euro en met het vliegtuig 100 euro. Ook had Joran een ticket voor later deze week naar Cusco. Klaarblijkelijk (en begrijpelijk) had hij haast om het land uit te komen.
Joran zou om 12 uur vertrokken zijn vanuit Nazca en om 4 uur 's middags in Arica zijn aangekomen. Hij is binnengekomen bij Chacalluta.
De Chileense politie op dit moment zoekt in hotels en jeugdherbergen om Joran te vinden.

Geruchten dat Joran gevonden is nadat hij zelfmoord heeft gepleegd berusten op een hoax.
Vader Ricardo Flores beschuldigt Joran van verkrachting omdat er ‘date rape drugs’ gevonden zouden zijn in de auto van zijn dochter. Het zou gaan om ‘GHB pillen’. Op zich is dat raar omdat GHB gewoonlijk niet in pillen zit. Bovendien, als ze in de auto van zijn dochter zijn gevonden is het veel waarschijnlijker dat ze van zijn dochter zijn die ze recreatief gebruikte.
Plots raakt ook het nieuws bekend dat Joran afgelopen dinsdag de moord  bekend zou hebben aan ‘een Nederlandse pokervriend’. Hij zou hem telefonisch verteld hebben dat hij het meisje met een mes om het leven heeft gebracht. Aanleiding voor de moord op Stephany zou Jorans ziekelijke behoefte aan media-aandacht zijn geweest. Gezien het feit dat inmiddels is gebleken dat Stephany niet met een mes maar met een ‘stomp’ voorwerp om het leven is gebracht, kunnen we er gevoeglijk van uit gaan dat het niet waar is en dat de pokervriend degene is die ziekelijke behoefte heeft aan aandacht.
Update 19:00 uur Joran is gepakt
*Ricardo Flores heeft één wedstrijd gewonnen: De Inca Trail (Camino del Inca) in 1991

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook