vrijdag 23 oktober 2009

Camera schendt privacy insluiper

De Bond van Wetsovertreders meent dat de politie in Drenthe de privacy van een insluioer heeft geschonden door videobeelden op internet te zetten. Daarmee wordt volgens de Bond de privacy van de insluiper geschonden. De bond diende vandaag een klacht over het voorval in bij de Nationale Ombudsman.


De beelden laten zien hoe de verdachte de woonkamer doorzoekt van een 88-jarige vrouw uit Emmen. De camera's zijn opgehangen door de familie van de vrouw, omdat het niet de eerste keer was dat de man binnensloop. De familie droeg de beelden over aan de politie.

Volgens de bond mogen verdachten in winkels worden gefilmd. “Maar apparatuur in woonhuizen gaat te ver”, aldus een woordvoerder. “De stap naar de Ombudsman is een soort proefproces om erachter te komen hoe ver mensen kunnen gaan.”

Voor het openbaar maken van een dergelijke video is toestemming nodig van de officier van justitie. Dat is in dit geval ook gebeurd.

Privacy is een groot goed, maar dit is te dol. De wet op de privacy is ook nooit bedoeld om de anonimiteit te garanderen van iemand die een andermans huis binnensluipt.

“...een soort proefproces om erachter te komen hoe ver mensen kunnen gaan.”?? Duidelijk is in ieder geval dat de insluiper te ver is gegaan.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook