maandag 11 augustus 2008

Verdachte van Miljoenenfraude wandelt gerechtsgebouw uit.

Je kijkt er niet meer van op, de zoveelste ongelooflijke blunder van justitie: Een verdachte van miljoenenfraude is in maart 2007 ontsnapt uit het detentiecentrum van het paleis van justitie in Den Haag.

Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie bevestigde dit vandaag naar aanleiding van een bericht hierover in het AD.

De 42-jarige Nigeriaan kon door een 'menselijke fout' uit het gebouw ontkomen. De zegsvrouw beweert dat een dergelijke ontsnapping  nooit eerder is voorgekomen, maar ja, de geloofwaardigheid van het OM staat natuurlijk gelijk aan die van een met jam bedekte kleuter die zegt niet aan de jam geweest te zijn.

De verdachte wachtte samen met anderen in een detentiecel op zijn voorgeleiding bij de rechter-commissaris.

Een parketwachter riep een naam om van een verdachte die naar huis mocht. De mogelijke miljoenenfraudeur loog door te zeggen dat het zijn naam was die werd omgeroepen. De man is vervolgens zonder verdere controle naar de uitgang geleid en is sindsdien niet meer opgepakt. Overigens zeggen geruchten dat de omgeroepen naam 'Pieterse' was.

Het OM bracht het nieuws niet direct naar buiten omdat het maatschappelijk belang hiervoor niet groot genoeg zou zijn. Ach, je moet er toch een draai aan geven

Volgens de woordvoerster vormde de verdachte geen direct gevaar voor de samenleving. Bovendien heeft Justitie in de tussentijd de veiligheidsrichtlijnen aangescherpt.

Zo is er bij het verlaten van het detentiecentrum een extra controlemoment ingevoerd, lichtte de zegsvrouw toe.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook