dinsdag 10 februari 2015

Dood Talitha waarschijnlijk géén zelfdoding

Talitha De dood van Talitha Storm (25) (foto) uit Amsterdam op het treinspoor op 17 April 2013 was hoogstwaarschijnlijk geen zelfmoord. Dat heeft de onafhankelijke forensisch patholoog Frank van de Goot vandaag gezegd na bestudering van het beschikbare bewijsmateriaal.

Van de Goot heeft in opdracht van de nabestaanden naar onder meer foto's gekeken. Het Openbaar Ministerie bood in januari van dit jaar al excuses aan omdat al snel was geconcludeerd dat Talitha zelfmoord had gepleegd. Achteraf bleek daar geen bewijs voor te zijn. Wat er met Talitha was gebeurd, bleef onduidelijk, omdat er door de politie geen sporen waren veiliggesteld.

Talitha lag volgens de verklaring van de machinist al roerloos op de rails toen ze in Heerhugowaard door de trein werd overreden. Dat en de verwondingen die ze had, stroken volgens Van de Goot niet met een zelfmoord. Een ongeval lijkt hem waarschijnlijker en een misdrijf sluit hij niet uit.

Volgens Van de Goot is het OM vaker "erg makkelijk" met de conclusie zelfdoding. Dat heeft volgens hem grote gevolgen voor de nabestaanden die in grote onzekerheid en met veel vragen achterblijven.

Advocaat Sébas Diekstra laat weten dat de nabestaanden door zullen gaan met hun eigen onderzoek, omdat het Openbaar Ministerie geen onderzoek meer wil doen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook