vrijdag 8 februari 2013

Dode man in Bergambacht

Het lichaam van Rini van Setten (36) wordt gevonden door twee kinderen aan de Lekdijk-West in Bergambacht.  Hij is met geweld omgebracht.

Rini kwam oorspronkelijk uit Den Haag, maar woonde sinds een tijdje in België.

Update: Eind mei worden 2 verdachten opgepakt.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode in Munstergeleen

In Munstergeleen is rond kwart voor vier door een wandelaarster een lijk aangetroffen in de Geleenbeek in de buurt van de Lintjensweg. De politie is direct onderzoek gestart.

De identiteit en de doodsoorzaak van de persoon zijn nog niet bekend.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode man in Rotterdam

Een man (40) is vanmorgen omgekomen bij een mishandeling in een huis in de Spanjaardstraat in Rotterdam.
Het is nog onduidelijk is nog wat er zich precies heeft afgespeeld.

De bewoonster van het pand is aangehouden in verband met de zaak. Volgens de politie is er mogelijk een man weggevlucht. Wie hij is, waar hij is en of hij met de zaak te maken heeft, is nog onduidelijk.

Update 11 februari 2013:
De aanleiding voor de steekpartij ligt volgens de politie vermoedelijk in de relationele sfeer. Vrijdagmiddag 8 februari werd in Bergschenhoek een man (36) uit Rotterdam als verdachte aangehouden.

Hij is een ex-vriend van de bewoonster van het huis die aanvankelijk werd aangehouden, maar later weer werd vrijgelaten omdat zij geen verdachte meer is.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Doorbraak in moord op Arie Kooijman

De politie in Kuala Lumpur is op zoek naar een Filipijnse vrouw die zeer waarschijnlijk betrokken is bij de moord op de Nederlandse KLM-ingenieur Arie Kooijman (68). Kooijman kwam in september 2008 in Maleisië bij een roofoverval in zijn hotelkamer om het leven.

De vrouw maakt deel uit van een groepje dat kort na de moord op Kooijman bij een benzinepomp betalingen deed met de gestolen creditcard van Kooijman. Deze transactie werd met een bewakingscamera vastgelegd. Omdat de vrouw ook haar mobile telefoon tegoed wilde verhogen moest zij een paspoort overleggen waardoor haar identiteit bekend is.

Arie Hans Hendrich Kooijman kwam op 4 september 2008  naar Malaisie om daar een huis te kopen. Hij boekte een kamer in het vijfsterren Crown Princess Hotel in Kuala Lumpur. Na verloop van tijd opende hotelpersoneel op 14 september de kamer en negeerde het bordje niet storen na klachten over stank. Kooijman lag in foetushouding in de badkuip terwijl de kraan nog liep. Hij was waarschijnlijk al 2 dagen dood. Kooijman heeft waarschijnlijk zijn eigen moordenaar(s) binnengelaten.

Autopsie wees uit dat hij was verdronken. Zijn longen zaten vol water, maar de lijkschouwer constateerde echter ook een snee in zijn lip, gekneusde ribben en een forse wond op zijn achterhoofd, veroorzaakt door een klap met een stomp voorwerp.

De hotelkluis was opengebroken en geld, creditcards en pinpas waren verdwenen. Ook Kooijmans laptop was weg.

Eerder voelde zijn dochter Shabana (30) zich in de steek gelaten door de Nederlandse ministeries van Buitenlandse Zaken en Justitie. Nederland wil aan Maleisië geen informatie geven.

Het probleem was dat Nederland cruciale onderzoeksinformatie niet aan de Maleisische autoriteiten wil verstrekken omdat die gegevens kunnen leiden naar de daders, die dan de doodstraf kunnen krijgen. Nederland wil geen medeverantwoordelijkheid dragen voor het opleggen van de doodstraf.

Zo weigerde Nederland telefoongegevens, die bij een Nederlandse provider aanwezig zijn, over te dragen aan Maleisië.

Shabana heeft eerder een beloning van 20.000 RM uitgeloofd.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook