maandag 2 augustus 2010

Ethnische matpartij in Den Bosch mag niet als zodanig in de krant

De media zijn vrij vaag waar het gaat om een grote vechtpartij in Den Bosch die zaterdag plaats vond. Rivièra Bar dicht na escalatie op Rivierenplein, kopt het Brabants Dagblad. Oproer in Den Bosch, kopt de telegraaf. Beide kranten noemen slechts dat '2 groepen mensen' slaags raakten op het Rivierenplein in Den Bosch.

Saillant detail is dat het Brabants dagblad plotseling reacties op het artikel ging verwijderen wegens overtreding van 'de regels' van het Brabants Dagblad. Een deel van de reacties zou zelfs in strijd zijn met artikel 1 van de grondwet dat discriminatie op grond van godsdienst, blahblahblah, blah blah blah, ras, en blah blah blah verbiedt.

Kijk, dan wordt je pas echt nieuwsgierig. Waar ging die ruzie nou om? Simpel: Een aantal Marokkanen vielen een meisje een van 11 lastig, hooligans van Den Bosch spelen daarop eigen rechter, keren zich tegen de hermandad en worden gearresteerd.

En wat heeft de als gevolg daarvan gesloten Rivierabar er mee te maken? Nou, na de vechtpartij vluchtten een aantal van de vechters naar deze bar. Dat maakt het natuurlijk de schuld van de bar en die moet dan dicht.

Met dank aan GeenStijl

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook