donderdag 1 december 2011

Advocaat opgepakt wegens aanranding en verkrachting cliënte

Advocaat Wilbert E. (40) uit Nijmegen zit sinds 23 augustus vast op verdenking van aanranding en verkrachting van een cliënte uit Tiel.
Volgens de aanklacht betastte de raadsman de vrouw intiem, terwijl hij haar in een echtscheiding bijstond. Onderwijl zou hij haar hebben gewaarschuwd voor de gevolgen als ze niet meewerkte of zijn kantoor ervan op de hoogte stelde.

Hij zou daarbij aan haar haar hebben getrokken en  haar tegen de muur hebben geduwd. Ook liet hij haar intieme foto's naar hem sturen, zegt de aanklager.

Diverse verzoeken om hem vrij te laten in afwachting van de zaak, afgewezen. Maandag moet de advocaat voor de rechtbank in Utrecht verschijnen. Advocaat Jan Boksem van de verdachte wil voorafgaand aan de zitting geen commentaar geven. Of er maandag 5 december al een strafeis komt, is onzeker: rapporten van deskundigen die de man onderzochten, zijn nog niet klaar.

Update 5 december 2011
Advocaat Wilbert E. uit Nijmegen ontkent voor de rechtbank in Utrecht dat hij zich heeft vergrepen aan een cliënte.

Wilbert E., die kantoor houdt in Tiel, zou vorig jaar december een vrouwelijke cliente -die hij in een echtscheiding bijstond- hebben gezoend en betast . Dat gebeurde op zijn kantoor en in haar woning in Tiel. Ook moest ze intieme foto's naar hem sturen en zou hij in haar bijzijn hebben gemasturbeerd, aldus de vrouw in haar aangifte.

De officier van justitie kon vandaag niet met een strafeis komen omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Een deskundige doet een stemvergelijkingsonderzoek naar een gesprek dat de vrouw met haar mobiel heeft opgenomen. E. erkent dat de opgenomen mannenstem op die van hem lijkt, maar hij zou het niet zijn.

De strafzaak wordt op 29 februari voortgezet. In afwachting daarvan schorste de rechtbank het voorarrest van Wilbert E. onder de voorwaarde dat hij geen werkzaamheden als advocaat verricht. Ook mag hij geen contact opnemen met de vrouw.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook