woensdag 29 februari 2012

Eis: twee jaar voor Advocaat wegens verkrachting

Tegen advocaat Wilbert E (40)  uit Nijmegen is in Utrecht twee jaar gevangenisstraf, waarvan een half jaar voorwaardelijk, geëist wegens verkrachting en aanranding van een cliënte. Voorts zou hij gedurende een proeftijd van twee jaar niet in de advocatuur mogen werken.

Wilbert E., die kantoor houdt in Tiel, zou de vrouw  -die hij bijstond in een echtscheidingsprocedure- in december 2010 op zijn kantoor en bij haar thuis hebben gezoend en betast. Volgens het OM probeerde hij haar op zijn kantoor te kussen, trok aan haar haren, kneep in haar borsten en maakte zich schuldig aan seksueel binnendringen met zijn vingers.

Ook moest ze een foto van haar vagina naar hem sturen en zou hij in haar bijzijn hebben gemasturbeerd, stelt de vrouw in haar aangifte. E. zou hebben gedreigd dat het nadelige gevolgen voor haar alimentatie zou hebben als ze niet meewerkte.

Wilbert E. geeft toe dat hij op een avond “op een onbeholpen manier” heeft geprobeerd zijn cliënte in haar woning te versieren, maar hij zou haar nooit hebben aangeraakt. Eerder ontkende hij nog dat hij die avond bij haar was geweest, hoewel de vrouw hun conversatie had opgenomen. “Ik heb me daar niet gedragen zoals een goed advocaat betaamt”, zei hij nu.

Volgens de officier van justitie is op de geluidsopnamen duidelijk te horen dat de vrouw meermalen 'nee' zegt. Op basis van telefoongegevens vond ze bewezen dat de Nijmegenaar ook al eerder in de woning van zijn cliënte was geweest.

De advocaat van E. pleitte voor vrijspraak omdat er volgens hem geen bewijs was voor de verklaringen van de vrouw. De rechtbank doet 14 maart uitspraak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook