woensdag 29 februari 2012

Nieuwe arrestatie ivm dood Win Sie Hau

Een jongen (17) uit Venlo is vanmorgen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij in Arnhem op 14 januari, waardoor Joyce Win Sie Hau (15) enkele dagen later overleed. Haar vader raakte ernstig gewond.

De jongen is de vierde verdachte in de zaak. Eerder arresteerde de politie al JinHua (14) uit Capelle aan den IJssel, die zou hebben gestoken, Wesley C. (17) uit Rotterdam die het plan bedacht en zijn vriendinnetje Polly W. (16) uit Arnhem dat de jongens zou hebben opgestookt. Alle verdachten zitten vast.

De politie verdenkt de jongen uit Venlo van medeplichtigheid bij het plegen van de moord. Ook wordt hem verweten dat hij vooraf van de plannen zou hebben geweten en daar niemand over heeft ingelicht.
JinHua uit Capelle stak Win Sie neer voor de deur van haar ouderlijk huis in de Arnhemse wijk Het Broek. Haar vader probeerde haar te helpen, maar werd zelf ook gestoken. Win Sie overleed enkele dagen later aan de gevolgen van de steekwonden.

JinHua zou voor 100 euro zijn ingehuurd door de jongen uit Rotterdam. Deze deed dat omdat Win Sie Hau op internet geroddeld zou hebben over zijn vriendin, die tevens gold als de beste vriendin van de neergestoken Win Sie.Het zou gaan om seksuele escapades die Polly had met andere jongens.

Update 20-8-2012
Tegen JinHua wort 1 jaar jeugdgevangenisstraf en 2 jaar jeugdtbs geëist

Update 3-9-2012
En dat heeft hij ook gekregen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook