maandag 29 september 2014

Agent gearresteerd

Een politiemedewerker van de eenheid Amsterdam is vandaag aangehouden op verdenking van een misdrijf, meldt de politie.

De agent is buiten functie gesteld. Het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de eenheid stelt een intern onderzoek in. De politie doet geen nadere mededelingen over de zaak.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee vrouwen komen om in Amsterdam

In de tuin van een huis aan de Kerkstraat zijn twee vrouwen aangetroffen die onwel waren en die later in het ziekenhuis overleden.

Een buurtbewoner hoorde de twee jonge vrouwen (27 en 30 jaar oud) afgelopen nacht kreunen. Gealarmeerde hulpdiensten brachten de slachtoffers naar een ziekenhuis. Daar overleden zij.

Het duurt zeker nog tot volgende week voor de politie iets kan zeggen over wat er gebeurd is. Dan heeft de recherche de resultaten van het toxicologisch rapport. Alle scenario's worden open gehouden.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Claudia met messteken omgebracht

Claudia Oskam (36) uit Zevenbergen is met messteken, verwurging en schoppen om het leven gebracht. De officier van justitie liet dat vandaag weten tijdens een niet-inhoudelijke behandeling van de zaak.

De moord gebeurde op 10 januari. Het lijk werd een week later in het water in de polder bij Zevenbergen teruggevonden. Haar ex-man William R.(39) werd toen opgepakt en hij heeft bekend Oskam te hebben gedood.

De zaak wordt in november inhoudelijk behandeld.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Joran is vader

Jorans vrouw Leidy Figuroa is bevallen van een dochtertje, Dushi Trudie. Leidy koos voor Dushi, wat 'zoet' in het Papiaments betekent. Joran koos voor Trudie, een verwijzing naar zijn oma.

Joran zou nog altijd niet eten uit protest tegen zijn overplaatsing, laat zijn advocaat weten. Zijn gezondheid gaat ernstig achteruit, zo heeft hij problemen met de luchtwegen.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook