donderdag 21 oktober 2010

Dode vrouw gevonden in Reeuwijk

In Reeuwijk is vanmiddag het stoffelijk overschot van Marjon Wagtho (32), gevonden in de kelder van een woning in de De Jongstraat. De politie vermoedt dat er sprake is van een misdrijf.

Het stoffelijk overschot werd gevonden nadat de werkgever van de vrouw de politie belde, omdat zij niet op haar werk was verschenen. Over een mogelijke toedracht wil de politiewoordvoerder nog niets zeggen.

De woning is van de ex-man, Sjors (47), van het slachtoffer. Hij is sinds de vondst van haar lichaam spoorloos.

Update 26-10-2010: Sjors is gearresteerd nadat hij zich op het bureau meldde.

Update 21 november 2011: Sjors wordt veroordeeld tot 18 jaar wegens moord (LJN BU5113).

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 8 en 9 jaar voor doodtrappen Ier

Twee mannen (beiden 46) uit Dordrecht resp. Papendrecht zijn vandaag door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot 8 en 9 jaar cel wegens doodslag op een Ierse cafébezoeker in de Nieuwstraat in Dordrecht. .

Volgens de rechter kwamen mannen tot hun daad omdat zij teveel hadden gedronken. Toen de Ier een biertje wilde bestellen in de nacht van 25 op 26 januari 2010 weigerde de barkeepster omdat de man volgens haar al genoeg op had. Ze verzocht twee bekenden om de man naar buiten te brengen. Daar ontstond een handgemeen, waarbij het slachtoffer op de grond viel. De mannen schopten hem daarna zodanig dat hij op 28 januari aan zijn verwondingen overleed.

De twee  hebben al meer geweldsdelicten op hun naam staan. De rechter hield in de uitspraak ook rekening met het leed dat door hun handelen voor de nabestaanden is veroorzaakt. Een van de twee daders kreeg een hogere straf omdat hij volgens de rechter meer geweld heeft gebruikt.

De daders moeten naast hun straf ook de materiële schade van ruim 15.000 euro aan de nabestaanden vergoeden.

Vonnissen

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: Hof handhaaft straffen voor dood Tano Jansen

tanoRico G., Raymon van P., Wesley T. en Jeffrey van P. die Tano Jansen (16)(foto) juni 2009 opsloten in een zeecontainer, waarin Tano uiteindelijk stikte, hebben in hoger beroep tussen zeven maanden en één jaar celstraf + 1 jaar voorwaardelijk gekregen.

Dat zijn dezelfde straffen als de rechtbank eind december vorig jaar aan de vier jongens oplegde. De aanklager ging destijds tegen die straffen in beroep. Begin oktober eiste justitie dat Rico G., Raymon van P. en Wesley T. vijf, vier en vier jaar cel zouden krijgen. De destijds minderjarige Jeffrey van P. kreeg wat justitie betreft twee jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk.

Het hof acht de vier verantwoordelijk voor de dood van de jongen, maar dood door schuld is niet bewezen. Ook zijn de vier verminderd toerekeningsvatbaar.

Het hof verwijt het viertal “opsluiting met de dood tot gevolg” en legde daarvoor tot twee jaar celstraf op, waarvan een jaar voorwaardelijk. Daarnaast kampen de jongens met problemen die volgens het hof langdurig moeten worden behandeld.

Tano werd op 21 juni 2009 door de vier jongens in de container opgesloten op een braakliggend terrein in Apeldoorn. Toen de vier samen met een meisje, Ginger T. twee uur later weer gingen kijken, was Tano gestikt door koolmonoxidevergiftiging. De dove en claustrofobische jongen had zelf brand gesticht in de container.

Nadat de jongens en het meisje Tano roerloos hadden gevonden in de verhitte en met roet beslagen container, zeiden zij eerst niets. Na een paar dagen vertelde Ginger haar vader toch waar de vermiste Tano was. Ginger T. werd destijds vrijgesproken.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vechtende asielzoekers slaan in op politie

Meer dan dertig agenten van drie politiekorpsen uit Limburg en Brabant hebben afgelopen nacht de rust moeten herstellen na bedreigingen en vechtpartijen in het asielzoekerscentrum in Baexem (Limburg). De politie arresteerde vijf jongens van 16 en 17 jaar.

Rond 02.00 uur vanmorgen kreeg de politie een melding van een ruzie tussen bewoners over geluidsoverlast en bedreiging van een beveiliger door een asielzoeker uit het azc. De gealarmeerde politie hield deze bewoner aan, maar vervolgens gingen andere bewoners met elkaar en met de politie op de vuist.

Het duurde tot 03.30 uur voordat de politie na nog eens vier arrestaties en assistentie van andere patrouilles uit de wijde omgeving de orde kon herstellen. De vijf zitten in de cel. Enkele agenten raakten lichtgewond.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook