maandag 1 december 2008

Kind toegewezen aan Malika

In principe geen echt bericht voor deze site, maar goed. Vandaag diende voor de kinderrechter in Amsterdam de zaak betreffende de voogdij van het kind van Malika Karoum en Mohammed Boulnouar. De zaak vond actre gesloten deuren plaats. Het kind werd toegewezen aan Malika Karoum, die het kind ook onder haar hoede had. Dat de vader voortvluchtig is voor justitie wegens oplichting zal hier mede debet aan zijn geweest.

Gefeliciteert Malika

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Vernieling na uitzending Peter de Vries

In een Zonnestudio aan de Parkstraat van Venlo zijn afgelopen nacht vernielingen aangericht. De zonnestudio is eigendom van Roy Geeraets (19), één van de verdachten in de Venrayse verdwijningszaak.

De glazen deur werd vernield en binnen zijn wat spullen kapot gemaakt.

Justitie verdenkt de uit Arcen afkomstige Roy en zijn vader Lau van betrokkenheid bij de verdwijning van twee Marokkaanse jongemannen in 2006. Ze werden waarschijnlijk betrapt toen ze inbraken bij een hennepkwekerij. De politie denkt dat ze zijn vermoord.

Peter R. de Vries besteedde zondagavond aandacht aan de zaak in zijn televisieprogramma. Justitie loofde op televisie een beloning van 25.000 euro uit voor de tip die leidt naar een oplossing.

Volgens de politie lijkt de vernieling bij de zonnestudio een gevolg van de uitzending.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Twee jaar voor pyromaan 't Zandt

Johnny B. is door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot twee jaar celstraf, waarvan negen maanden voorwaardelijk, voor brandstichting in het Groningse dorp 't Zandt. B. mag nu naar huis, in afwachting van zijn resterende celstraf van zes maanden.

Volgens de rechtbank heeft B. sinds augustus 2007 eenmaal brand gesticht in een schuur in 't Zandt en twee keer een poging tot brandstichting gedaan.

Ook houdt de rechtbank hem verantwoordelijk voor de anonieme dreig- en poederbrieven die in maart en mei van dit jaar naar inwoners van 't Zandt, RTV Noord en de politie werden gestuurd.

In totaal gaat het om twintig brandstichtingen en pogingen daartoe. Het Openbaar Ministerie vermoedt dat B. verantwoordelijk is voor drie branden en vier pogingen tot brandstichting. Justitie eiste daarom vijf jaar celstraf tegen hem. Volgens de rechter is echter onvoldoende bewezen dat B. verantwoordelijk is voor alle branden.

Volgens de rechtbank hebben de branden vorig jaar veel onrust veroorzaakt bij de inwoners van 't Zandt. "Hoewel de verdachte daarvoor niet volledig verantwoordelijk kan worden gehouden, heeft hij er wel aan bijgedragen", volgens de rechter.

Hij rekent het B. daarom zwaar aan dat hij de gevoelens van angst in het dorp opnieuw heeft aangewakkerd door na zijn aanhouding dreig- en poederbrieven te versturen.

B. weigert volgens de rechter "enige verantwoordelijkheid te nemen voor zijn daden en zijn verontschuldigingen aan te bieden". De rechtbank vreest daarnaast dat B. opnieuw branden zal stichten, aangezien hij ook al in 2004 werd veroordeeld voor brandstichting. "Vandaar de aanzienlijke voorwaardelijke straf", aldus de rechter.

Of het OM in hoger beroep gaat tegen de uitspraak is nog onbekend. "We willen eerst de tijd nemen om het vonnis goed te bestuderen", reageerde een woordvoerder.

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook