vrijdag 1 oktober 2010

Eis: Levenslang voor willekeurige moord in Heerlen

Tegen een man uit Ede (22) is door de officier van Justitie vandaag voor de rechtbank in Maastricht een levenslange gevangenisstraf geëist. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man op 28 februari bij het Glaspaleis in Heerlen zonder enige aanleiding een man (53) uit Eindhoven in zijn hals gestoken, waardoor die vlak daarna in de lobby van hotel 'De Paris' aan de Geleenstraat overleed.

Na deze daad vertrok de man uit Ede volgens het OM per trein naar Utrecht, waar hij op het Centraal Station een ander willekeurig slachtoffer, een man uit Amsterdam (46), meerdere keren met een hard voorwerp op zijn hoofd sloeg. De Amsterdammer raakte daardoor zwaargewond.

Het OM wil dat de Edenaar tot zijn dood in de cel blijft zitten.

Een woordvoerster van het OM noemde de eis in een toelichting “zeer uitzonderlijk”. Een dergelijke eis komt slechts zeer zelden voor. “Ik heb zo'n eis van in de cel zitten tot de dood intreedt bij het arrondissement Maastricht niet eerder meegemaakt”, zei ze.

Dat geeft volgens haar aan hoe hoog het OM de zaak opneemt. Het feit dat de verdachte volkomen willekeurige slachtoffers koos, is volgens de woordvoerster dermate ernstig dat de officier tot deze eis kwam.

Update 15 oktober 2010: De man uit Ede is ontslagen van rechtsvervolging en krijgt tbs

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Uitspraak: 10 jaar en 10 maanden voor gekwalificeerde doodslag Louise Yngard in hoger beroep

Melvin L (32) is door het gerechtshof in Amsterdam vandaag veroordeeld tot tien jaar en tien maanden gevangenisstraf wegens gekwalificeerde doodslag op Louise Yngard (83) in haar woning in Betondorp in Amsterdam. De straf is gelijk aan het vonnis van de rechtbank. Het OM had 14 jaar geëist, net als destijds voor de rechtbank

Het hof achtte verder bewezen dat L. op 7 september 2007 de vrouw heeft beroofd van haar ketting en heeft geprobeerd sieraden en geld te stelen.

Melvin heeft steeds ontkend dat hij de bejaarde vrouw heeft gedood en stelde zelf hoger beroep in.

Het slachtoffer was een goede bekende van L., aangezien ze bevriend was met zijn grootmoeder. Hij kwam vaak bij Yngard op bezoek.

Zie ook: Politie loog in zaak Louise Yngard 1 mei 2008.

Gekwalificeerde doodslag is doodslag gepleegd om de ontdekking van een ander misdrijf -in dit geval stelen van de laptop van Louise Yngard- te verhullen, dan wel om dat andere misdrijf mogelijk te maken

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Jongeren stenigen invalide man

De politie in Eindhoven onderzoekt het gerucht dat een invalide man (63) in het Henri Dunantpark, in Woensel-Noord gestenigd zou zijn door een groep van 15 Marokkaanse jongens van rond de 15 jaar.

Informatie over het incident zou staan op een pamflet dat begin deze week in Woensel-Noord is verspreid.

Inmiddels heeft de politie het vermoedelijke slachtoffer in het vizier. De politie heeft een buurtbrigadier ingeschakeld om de man aangifte te laten doen. Pas als dat gebeurd is, 'kan de politie met volle kracht het onderzoek in', meldt het Eindhovens Dagblad.

'We nemen de zaak serieus en dat doen we niet zonder reden', aldus een politiewoordvoerster."

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook

Dode vrouw in vakantiehuis gevonden

In een vakantiehuisje op recreatieoord De Katjeskelder in Oosterhout in vanochtend een dode vrouw aangetroffen.

In de woning waren op dat moment meerdere mensen aanwezig, waaronder een kind. De omstandigheden waaronder een en ander zich heeft afgespeeld, zijn nog onduidelijk. De politie houdt vooralsnog alle opties open: zelfdoding, misdrijf, ongeluk.

Update 2 oktober: Het is een ongeluk. Ze bleek van de trap gevallen en ongelukkig terechtgekomen te zijn

Plaats op NuJij Voeg toe aan Blig Facebook Facebook